Slik dansk økonomi kjører kan det ikke fortsette. Velferdsstaten går med dundrende underskudd og i 2020 vil det mangle 47 milliarder kroner årlig. Det kan ikke noe land leve med. Statsminister Lars Løkke Rasmussen varsler nye kutt.

Rasmussen og justisminister Lars Barfoed la tirsdag fram planen «Reformpakken 2020 – kontant sikring av Danmarks velferd».

I planen understreker regjeringen at Danmark til tross for vårtegn om bedre konjunkturer som vil komme økonomien til gode, risikerer å havne i en alvorlig situasjon. Årsaken til det er at det blir flere eldre og færre yrkesaktive dansker, og at inntektene fra oljen i Nordsjøen faller.
……
På nytt kommer dermed den såkalte etterlønnen i fokus. Ordningen er en allmenn førtidspensjon for hovedsakelig eldre, men også yngre arbeidstakere, og regjeringen varsler nå at den ønsker å fjerne ordningen helt.

ritzau-ntb