Den republikanske guvernøren Scott Walker greide å overliste de demokratiske medlemmene av delstatsforsamlingen, slik at fagforeningene likevel mistet retten til kollektive forhandlinger om annet enn lønn.

Vedtaket innebærer at fagforbundene i offentlig sektor i Wisconsin kun får forhandle om lønn, og det kun opp til inflasjonsraten.

Ifølge Walker vil delstaten med dette unngå kamp om lønnsreduksjoner i offentlig sektor.

Forslaget ble vedtatt på overtid av delstatssenatet onsdag kveld ved hjelp av diverse lovtekniske finesser. De demokratiske senatorene holdt seg borte for å forhindre at senatet var beslutningsdyktig i budsjettsaker, men Republikanerne klarte til slutt å omgå aksjonen ved å fjerne alle henvisninger til budsjettet fra lovteksten.

De demokratiske representantene forlot Wisconsin for å hindre at delstatsforsamlingen ble istand til å stemme. Men det gjaldt bare budsjettet. Ved å fjerne ordet budsjett fra forslaget, gjaldt ikke kravet om absolutt flertall.

Forsøket på å svekke fagforeningene har vakt sterk reaksjon blant demokrater og liberalere.

Amerikanske fagforbund i hardt vær

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂