LO-logoen på toppen av Folkets Hus, Youngstorget i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Fellesforbundet ønsker å endre LOs kurs fra EØS-nei til å utrede alternativer til norsk EØS-medlemskap. Forslaget får trolig støtte fra Fagforbundet.

Det er sentrale kilder i Fagforbundet som opplyser til Klassekampen at det er usannsynlig at Fagforbundet vil blokkere Fellesforbundets ønske om å utrede alternativer til norsk EØS-medlemskap.

Ettersom Fellesforbundet og Fagforbundet utgjør flertallet av delegatene på kongressen, LOs høyeste organ, vil dermed en kursendring trolig bli en realitet, og LO gå over til å kreve at staten skal utrede alternativer til EØS.

Representantskapet i Fellesforbundet anbefalte torsdag dette kompromisset til landsmøtet kommende oktober: at forbundet går inn for at det lages en offentlig utredning om alternativene til EØS. Av omkring 55 med stemmerett var 8 mot å gå for kompromissforslaget i innstillingen.

LO-forbundet Fellesforbundet er Norges største fagforening i privat sektor med 142.000 medlemmer.

Fagforbundet er med sine 365.000 medlemmer en sammenslåing av Norsk Helse- og Sosialforbund og det tidligere LO-forbundet Norsk Kommuneforbund i 2003.

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.