Rundt 40 prosent av Christopher Caldwell er oversatt og publisert, og leserne har finansiert oversettelsen. Det er ganske imponerende.

Christian Skaug får overført 30.000 kroner, det er penger som utelukkende er samlet inn spesifikt til boken. Dermed har leserne svart på invitten om å inngå en kontrakt: kapitlene publiseres fortløpende på nett. Tilbakemeldinger går ut på at det blir verdsatt.

Forhåpentligvis vil det være mulig å fullføre. Spesielt hvis alle de som via omveier har signalisert at de verdsetter prosjektet, omsetter ros i kontanter.

Hvis dette prosjektet lykkes, vil vi utgi flere bøker. Document hadde nylig et sosialt redaksjonsmøte der bøker var ett av temaene. Nærmest står Paul Bermans Flight of the Intellectuals. Vi har ingen prestisje knyttet til utgivelse på Document Forlag, hvis et annet forlag tar boken er det flott. Både denne og flere andre bør foreligge på norsk.

Vi har opplevd enorme forandringer på kort tid. Vi er erkjennelsesmessig på etterskudd. Disse tankene vil vi ikke få servert i de etablerte mediene. Selv bøkene styrer etablerte forlag unna.

Et prosjekt som Caldwell skaper en viss entusiasme. Å møte en forfatter som er på høyde med sin samtid er befriende: intellektuelt, politisk, filosofisk. Det er en bekreftelse av rasjonalitet, fornuft og common sense. Vi er ikke gale. Ord kan fortsatt beskrive virkeligheten.

Dette er essensen av den demokratiske prosessen.

Folk som ønsker å støtte utgivelsen av Christopher Caldwell kan gjøre det på

konto: 1644.29.32828