Nytt

Tre gendarmer og en 17 år gammel jente ble drept da en fjernstyrt veibombe traff en buss full av militære og familier på vei til en base for gendarmeriet. Flere omstendigheter gjør angrepet alvorlig: Det skjedde i Istanbul, en veibombe ble brukt, og man angrep en buss hvor også familier var med.

Sannsynligheten er stor for at PKK står bak.

Krigen med og mot PKK har hatt et oppsving. Krigen får liten internasjonal oppmerksomhet, men det er faktisk en krig som pågår, på lavbluss, for så å flamme opp. Sist helg ble 12 tyrkiske soldater drept på grensen til Irak. Siden mars er 55 tyrkiske soldater drept. Det er på høyde med ISAF i Afghanistan.

Denne gang var det en fjernstyrt veibombe. Har metodene fra Irak og Afghanistan funnet veien til Tyrkia?

«It was a remote-controlled, fragmentation bomb that was left on the side of the road,» said Huseyin Avni Mutlu, the governor of Istanbul, in a televised appearance broadcast live from the scene of the explosion. «This is a terrorist act.»
The bomb attack took place in the western, European side of the city. Mutlu said the device hit the third and last of a three-bus convoy that was traveling to the Istanbul Province Gendarmerie Command Center.
CNN Turk, CNN’s sister network, broadcast images of the white civilian passenger bus standing in the middle of the road, with purple curtains blowing through shattered windows.
CNN Turk also showed video of a man dressed in civilian clothes bleeding from the stomach, being loaded into an ambulance.

Man kan tenke seg hva det gjør med opinionen når folk ser slike scener på TV, og det skjer midt i hovedstaden, ikke på grensen til Irak.

Bus with Turkish military bombed