Sakset/Fra hofta

Jaleh Tavakoli hadde en ubehagelig opplevelse da hun ville sitte ved siden av sin mann under et islamistpredikantmøte på Nørrebro. Dette var samme type møte som det Islam Net arrangerte i Oslo i helgen.

Tavakoli har beskrevet hva som hendte. Trekkplaster var den amerikanske predikanten sheikh Khalid Yasin. Det er lærerikt: tvangssegregering, og trusler om vold når den ikke respekteres, og løgn når mediene spør hva som skjedde. Blandingen av vold og forstillelse går igjen.

Islamistene er besatt av seksualitet. Under et tilsvarende møte i Århus henger arrangørene opp tepper for at ikke mennene skal kunne se kvinnene.

Inde i hallen: Jeg er måske naiv eller også er jeg fordomsfri, for jeg går ind i hallen og sætter mig foran i midtersektionen, jeg ville sidde forrest så jeg kunne optage sheikens (Khalid Yasins) foredrag på min I Phone. Jeg venter bare på at blive smidt et par rækker bagud da jeg forventer at de første par rækker nok er reserverede til VIP. En anden grund til at vi sætter os helt foran er at der næsten ikke sidder andre på netop den række, og altså ikke nogen mænd i nærheden af mig. På den ene side sidder min mand og på den anden side sidder en lille dreng.

Jeg kunne se at salen var groft opdelt i de to biologiske køn, men jeg troede at kønsopdelingen blot var en anbefaling eller i form af gruppepres. Jeg havde ikke engang i min vildeste fantasi tænkt at de ville tvangs – kønsadskille par.

Så kommer der tre arrangører op til os og beder mig om at flytte mig, da midtersektionen kun er til mænd ligesom to rækker til venstre for scenen, imens kvinderne skal sidde i højre side for scenen. Jeg fortæller så at jeg gerne vil sidde sammen med min mand og at jeg synes det er diskriminerende og ydmygende at de som arrangører skal henvise mig til andre sæder pga. mit køn. Imens kommer flere og flere op og blander sig, hvor af tre af dem truer os, to af truslerne er dokumenteret på de lydoptagelser jeg har på min hjemmeside.

Vi går så udenfor, allerede på vej op og lige udenfor hallen kommer der flere og flere op efter os og jeg ringer så til politiet fordi jeg på daværende tidspunkt hverken tør at gå derfra eller gå tilbage til arrangementet. Det er udenfor at flere unge samles om os. Politiet kommer og efter at have hørt vores historie og talt med nogle af arrangørerne, herunder med Khalid El Subeihi og en af de tre som truede os, vurderer de at det er bedst at vi går, og de kører os så derfra til Rådhuspladsen og sætter os af.

Khalid El Subeihi benægter nu at der har været regler om kønsadskillelse til mødet, og siger at det har været op til folk selv at sidde adskilt.

Det er direkte usandt og jeg mener ikke at han skal have lov til at lyve for offentligheden når han er den hovedansvarlige for den konflikt jeg havde derinde med de efterfølgende trusler og politieskorte. Der er lydoptagelser der klart beviser at arrangørerne beder os om at sidde hver for sig, og desuden har politiet også overfor TV2 bekræftet at hele problematikken var at vi for arrangørerne ikke måtte sidde sammen.

Til sidst får vi også af arrangørerne at vide at vi ikke er velkomne længere, da vi ikke ville følge reglerne.

Khalid kommer selv hen på et tidspunkt imens vi står sammen med politiet og beder os om at komme ind og sætte os, og han siger at der ikke er nogen problemer, men bliver så konfronteret af et par af de unge der siger at han da ikke skal bryde reglerne og bøje sig, hvorefter han så siger at han bare har sagt at vi kunne komme indenfor, men ikke at vi kunne sidde sammen, og så løber han ellers meget hurtigt ned igen.

Han er meget uansvarlig og ubehøvlet når han siger at det bare er de unge rødder på Nørrebro der har konfronteret mig med de regler og truet mig, imens det er hans egne folk fra organisationen VIOMIS bærende skilte der startede hele konflikten, på grund af VIOMIS’ regler om kønsadskillelse.

To dage efter, alt imens Khalid benægter disse regler om kønsadskillelse i pressen, holdes samme møde i Århus også i VIOMIS – regi, hvor en af mine bekendte har været til stede, her er det igen kønsopdelt, denne gang med et stort tæppe imellem kønnene så man ikke kan se det modsatte køn. Her protesterer den rabiate sheik over forholdene og siger at man ikke skal overdrive og at de unge skal være i stand til at se hinanden.

Korsgadehallen og kønsopdeling

Korsgadehallen og kønsopdeling, til et møde med den rabiate sheik Khalid Yasin fra USA