Sakset/Fra hofta

På overflaten fremstilles det som en såre enkel kamp mot kvinneundertrykking. Man kan jo umulig være for burka. Argumentasjonen om at det kan være frigjørende å heldekke kroppen i dagens sexfikserte samfunn fremstår som syltynn og irrelevant, all den tid burkaen de facto påtvinges millioner av kvinner i de områdene der den oljefinansierte, kjønnsfascistiske wahhabismen har fått gjennomslag. Likevel er det en kortslutning når europeiske feminister skriker etter forbud. Så lenge det finnes små lommer av muslimske sekter i Europa som insisterer på at kvinner ikke kan vise seg utenfor huset uten å være totalt tildekket, vil det innebære en ytterligere innskrenking av disse kvinnenes handlingsrom å forby burkaen i det offentlige rom. Burkaen kan være et fengsel, men den er i det minste et mobilt fengsel. Et forbud vil ha én eneste effekt: Å låse disse kvinnene permanent inne i hjemmene sine.

Marte Michelet: Massedistraksjonsvåpen, kommentar i Dagbladet mandag 8. februar 2010.