Interlude

Da jeg for litt siden skrev om den nye Georgiske musikkscenen, ble det hengende en utilslørt utfordring til Russland i luften. Det russiske militærmaskineriet fikk riktignok grepet om Sør-Ossetia og Abkhazia, som vel bare de færreste hadde hørt om i forveien. Men på den større scenen kom triumfen ikke så heldig ut. Når Goliat vinner over David er det ingen som klapper. Og da David ikke kan ta Goliat på muskelstyrke må han finne på noe annet, og der kommer Nino Katamadze inn i bildet – hvis man vil. Det siste jeg hørte fra Goliat i den forbindelse var det fenomenalt kitchede Gorki Park, og dermed så det kulturelle slaget ut til å være dømt til dundrende nederlag for Kreml. Documents iherdige agent culturel, b.c., tok oppgaven å oppstille en mer oppdatert russisk manøver, og sporet opp Mashe i medvedi, eller Masha og bjørnene. Bandet ble vilt populært i Russland i 1997-98, gikk i oppløsning i 2000 og er nå tilbake på toppen av poppen.

De er fra Krasnodar ved Svartehavskysten, og navnet er hentet fra et kjent eventyr.

Teksten til sangen følger med, igjen ved generøs innsats fra b.c. Særlig siste verset er veldig ladet i forhold til den overståtte grensedragningen.

Without You

Something inside
like the crowd
unites us
Forgive, forgive,
grab with you
a taste of my
words

The wide sea
will I swim
travel by the distant countries
catch the wind
with it will I heal

And dress you with
the love-charade

My heart without you
like a wild bird without the sky
without you my soul
like a weakened deer without the forest
Without you my eyes
like full breasts without fume
Without you my tears
like falling dew without morning

I know where you are
You know where I am
Only kilometers between us
I will catch your song
will whisper it to you

Les også

-
-
-
-
-

Les også