Interlude

Våpen, religion og testosteron: Gaza synker ned i vold, liksom Tripoli. Ni ble drept lørdag da Hamas stormet hovedkvarteret til Helles-klanen i en forstad til Gaza by. Hele 90 ble såret, hvorav 16 barn.

Leder av klanen, Ahmed Helles, flyktet senere på kvelden til Israel sammen med 179 av sine menn. TV viste utrolige bilder av palestinske fighters i bare underbuksa som ble ført over grensen av israelske soldater.

Hamas er overbevist om at det var Fatah som sto bak en bombe sist uke som drepte fem av deres menn. Fatah nekter for å ha hatt noe med eksplosjonen å gjøre. Hamas kom i stort antall for å arrestere 11 menn lørdag, og fikk tak i fire av dem.

For hvert drap svinner muligheten for samarbeid og forsoning. Det samme skjer i Tripoli i Libanon, der vendetta og maktpolitikk holder dødsspiralen gående. I begge tilfeller står Iran på den ene siden.