Den yngste sønn til Moammer Gaddafi, Hannibal, ble anholdt av sveitsisk politi og måtte tilbringe to døgn i kasjotten fordi han skal ha slått noen av sine medbrakte tjenere, hvorav enså kraftig at hun havnet på sykehus. Det er ikke første gang Hannibal viser voldelig oppførsel.

Paret var i Geneve fordi fru Gaddafi skulle føde. De bodde på et luksushotell.

Hannibal Gadhafi and his wife were taken into custody by police Tuesday after the alleged incident in Geneva, lawyer Alain Berger told Swiss radio. The couple, who face charges of bodily harm, making threats and coercion, deny the allegations and were freed on bail Thursday, he said.
..
The Swiss newspaper Tribune de Geneve said two of Gadhafi’s domestic servants claimed Gadhafi and his wife repeatedly beat them at the President Wilson Hotel, which is next door to the United Nations’ human rights office.

The pair allegedly hit the servants with a belt and a hanger, the report said. It said a Tunisian woman was hospitalized.

The 32-year-old Gadhafi has had previous run-ins with the law. In 2005, a French court convicted him of striking his pregnant companion in a Paris hotel. He was given a four-month suspended prison sentence and fined $790.

Gadhafi was also at the center of a commotion in Paris the previous year, when police stopped him for speeding on the Champs-Elysees and his bodyguards attacked several officers. Two of the bodyguards were taken into custody but released after Libyan diplomats apologized to police.

Man griper seg i å tenke: hvis de oppfører seg slik i Vesten, hvor de tross alt er underlagt restriksjoner, – hvordan oppfører de seg på hjemmebane hvor de har all makt?


Gadhafi’s son charged with beating up servants

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂