Sakset/Fra hofta

Foreningen av britiske politiledere legger frem et forslag om å vise religiøse hensyn, der ett tiltak er at politihunder kan iføres gummisko under oppdrag i muslimske hjem. Muslimer anser hunder for å være urene dyr. Men en Storbritannias ledende imamer sier frykten er kulturelt betinget. Han mener politiet bør gjøre jobben – med hund.

Retningslinjerne ventes at blive vedtaget senere på året og er i første omgang udviklet til at dække politiarbejde i moskeer, men kommer også til at omhandle andre bygninger.
..
Skulle en muslim protestere, vil politifolkene kun kunne bruge sporhunde i særtilfælde. Og når det endelig sker, skal hundene udføre arbejdet iført små, specialdesignede gummisko.
..
Én af Englands førende imamer, Ibrahim Mogra, kalder retningslinjerne for hundeskotøj unødvendige.

«Hvis en sikkerhedssituation fordrer indsættelse af hunde ind i et hus, så skal det gøres. Jeg ved, at det muslimske samfund har problemer med hunde, men det er kulturelt bestemt. Vi ved også, at briterne elsker hunde. Vi muslimer burde gøre en indsats for at ændre vores attituder.


Snifferhunde med «muslimske» sko