Grunnleggeren av Demokratiske Muslimer, Naser Khader, møtte begeistring i USA. Nå vil han etablere et internasjonalt nettverk av moderate muslimer som skal gjenerobre islam og bekjempe islamismen.

Den tilbakeholdte, kritiske PBS-dokumentaren om islamister har understreket hvor følsom debatten om radikale muslimer virkelig er, og det har i den anledning vært utvist stor interesse for den danske politikeren.
Hans uredde og direkte angrep på islamister vekker oppsikt, og han mener USA kunne ha bruk for en egen Muhammed-sak for å ta et oppgjør med islamismen som finnes i de forente stater.

– Muhammedsagen fik de moderate muslimer i Danmark til at vågne op og tale islamisterne imod. Efter Muhammedsagen var der kun tre procent blandt de danske muslimer, der støttede de radikale imamer, som stod bag protesterne, mens 14 procent støtter vores organisation, Demokratiske Muslimers principper, så jeg vil faktisk anbefale en Muhammedsag her, sagde Naser Khader.

På en konferanse i den profilerte tenketanken Hudson Institute i Washington var flere fremtredende representanter for moderate muslimer til stede for å høre Naser Khaders tale. I panelet satt også den amerikanske legen Zuhdi Jasser, som medvirket i den tilbakeholdte PBS-utsendelsen.
Han uttrykte stor bekymring over de danske imamenes kampanje mot Danmark i Midtøsten under Muhammed-krisen:

– At de adresserede muslimske ledere i hele Mellemøsten, fordi en privat avis i Danmark trykte nogle tegninger, og dermed gjorde det til en global protestbevægelse, der involverede flere muslimske stater, det er i virkeligheden et alvorlig anslag mod den danske stats suverænitet, sagde Zuhdi Jasser.

I løpet av uken i USA har Khader knyttet mange kontakter både blant amerikanske muslimer og moderate i andre land. Hensikten er å bygge et internasjonalt nettverk som blir sterkt nok til å bekjempe islamistene og ta tilbake religionen:

– Vi moderate muslimer skal generobre islam. Vi skal stå sammen mod islamisterne. Vi skal aktivere de passive muslimer, men det kan kun ske, hvis de stærkeste fører an og derfor skal vi forene os, så vi bliver stærke. Vi i Danmark, vil gerne invitere moderate muslimer over hele verden til at deltage i vores mission og dermed stifte en international organisation, opfordrede han.

En av Khaders nye kontakter er Uzma Farooq, som er direktør for Muslim Womens`s organisation i USA. Han mener Khader bør være en rollemodell for unge muslimer for hans kamp for mot islamistene i det demokratiske landet han bor i:
.

Naser Khader har et meget simpelt og smukt budskab. Han bør være en rollemodel for unge muslimer på grund af hans kamp imod islamisterne i det land, som han elsker. Selv efter Koranen bør alle muslimer forstå, at Gud siger, at du skal følge Gud og profeten Muhammed, fred være med ham, men også, at du skal adlyde lovene udlagt af autoriteterne over dig, og det gælder også dit lands regerings love.

Du kan ikke som muslim begynde at skabe dine egne regler og på den måde skabe disharmoni, hvor du bor. Naser Khaders tale var meget direkte og viser, at man skal blive ved og tro på de demokratiske principper, som faktisk ligger i islam, sagde Uzma Farooq.

Forfatteren av boken «Hatpredikantene: islam og krigen mot USA», Kenneth Timmerman, har studert radikal islamisme i Europa. Han var tilstede på konferanse, blant annet på grunn av debatten om den omstridte og tilbakeholdte PBS-dokumentaren. Forfatteren mener Khaders budskap er viktig fordi vi står midt i en kamp mellom muslimske sjeler både i Europa og USA.

– Naser Khader repræsenterer et stort antal muslimer, der ikke accepterer islamisterne, ikke accepterer terrorisme, og heller ikke vil acceptere, at islam bliver til en politisk bevægelse, som islamisterne er ved at gøre det til.

Vi mangler at se, hvor mange muslimer, der vil støtte Naser Khaders meget åbne meningstilkendegivelse om sekulært demokrati. Men folk er bange.

Mange muslimer, som jeg har talt med, er bange for islamisterne og de radikale imamer, og jeg mener, at Naser Khader har udvist et stort mod ved at gøre det, som han gør. Hans taler her i USA hjælper helt klart i kampen mod at standse islamisternes overtagelse af islam, sagde Kenneth Timmerman.

Medarbeidere fra CIA, FBI og det amerikanske forsvarsdepartementet var også møtt opp på konferansen for å høre på Khader, som lever omgitt av strenge sikkerhetstiltak på grunn av hans engasjement for demokratiske og moderate muslimers sak.

Naser Khaders budskap under besøket i USA står i stor kontrast til norske fredsforskere, som nylig uttalte seg til fordel for et samarbeid med Taliban i Afghanistan.

Jyllandsposten: Khader anbefaler Muhammedsag i USA

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂