En dansk film om innvandrere skildrer miljøet rått og usminket. Det får en anmelder i DR til å kalle den rasistisk, og skylder på manusforfatteren fordi han er «hvit». Rukov er ikke tapt bak en vogn. Han spør om det mon er virkeligheten Birgitte Rabek ikke liker. For så skitten, voldsom og konfliktfylt er den. Det er det som gjør en film autentisk. Men de politisk korrekte ønsker politiske eventyr for store børn.

Det er denne lortete verden vi skal se mer av. Det setter kommunikasjon i gang. Men de politisk korrekte henter frem pekestokken og ber manusforfatteren legge frem hendene.

Birgitte Rahbek har igen stødt hovedet mod nøgternheden i sin kommentar her i bladet, 4.juni. Rahbek skriver, at filmen Gå med Fred Jamil er fordomsfuld mod muslimer og derfor vil få et stort publikum, hvad der i begge tilfælde ikke er rigtigt. Rahbek skriver, at der er tale om en voldsfilm, mens der er tale om et drama med voldelige scener, ligesom Pusher, Scorseses Mean Street, som den er blevet sammenlignet med, eller Goodfellas; og hun skriver, at jeg har forført skaberne til anti-islamisme.
I mange årtier har Rahbek og andre i Danmarks Radio derimod forført den danske befolkning til en sentimental, idyllisk opfattelse af alverdens islamiske miljøer, hvad der her i landet har gjort integrationen til en slibrig historie, ligesom den internationale politik er blevet forvandlet til et stort illusionsnummer, støttet af naive politikere og Politiken-segmentet, som nu står for en brat opvågnen.
Andre – skarpere knive i den samme skuffe, Rahbek kommer fra – har indset filmens vigtighed. Erik Jensen i Politiken (of all places) har bemærket dens betydning for en mere øjenåbnet debat om indvandring i modsætning for den snuble-søde, der ofte føres. Klaus Rothstein har i Amnesty Internationals magasin en anmeldelse der trækker i samme retning: «Sjældent – aldrig? – før har vi været så tæt på autentiske mennesker fra det københavnske indvandrermiljø, som i denne interessante, opsigtsvækkende og foruroligende film om menneskehævn og menneskehed.»
Det er bemærkelsesværdigt, at det netop er i Amnesty, det autentiske kan roses, og også klart, at netop det autentiske forskrækker DR-medarbejderen. Det gør autenciteten altid over for DR’s sentimentale Mellemøsten-folk, forskrækker og forvirrer dem. For Rahbek kommer filmen, der ikke er fra hendes farvelade- eller glansbillede- album derved til at virke ‘direkte racistisk’.
Typisk for Rahbeks form for indirekte racisme, at hun påstår at en ‘hvid’ manuskriptforfatter kan forføre en så stærk og viljefast person som instruktøren Omar Shargawi og hans ‘brune’ team, med hvem jeg ikke deler verdenssyn men venskab og respekt.
Vores fælles interesse er netop at indføre nøgternheden i debatten og fjerne Rahbeks klientelle mangel på realitet. Filmen, lavet af muslimer, går ikke godt i Danmark, på trods af Rahbeks opfattelser – eller netop pga dem – men er solgt til 25 lande, næsten hele Mellemøsten, som ikke lider af fruens ideologiske fejlsyn, men tværtimod taler stærkt og utvetydigt.

Information: ‘Gå med fred, Jamil’ er netop nøgtern