Feature

mikhalchuk.anna.jpg

Den russiske kunsterinnen Anna Mikhaltsjuk (52) ble fredag funnet ved Mühlendamm-broen over elven Spree i Berlin. Hun forsvant for to uker siden og mediene har viet forsvinningen oppmerksomhet siden hun var en aktiv Putin-kritiker. Tysk politi sier det så langt ikke er noe som tyder på noe kriminelt. De tror det dreier seg om et selvmord.

Nylig ble det kjent at Oleg Gordijevskij, en av de største britiske spioner under den kalde krigen, var blitt forsøkt drept med piller i november. Han hadde klaget over søvnløshet til venner og kona til en forretningsmann hadde gitt ham noen piller. Gordijevskij ble så syk at han var bevisstløs i 34 timer. Men politiet virket uvillig til å etterforske saken. Først etter påtrykk fra Gordijevskij selv tok de affære. Gordijevskij mener britene ikke ønsker en ny Litvinenko-skandale.


Ex-Russian spy claims he was poisoned

Putin Critic Apparently Committed Suicide