Feature

olympia.jpg

Reportere uten grenser gjorde et PR-kupp da de forstyrret seremonien i Olympia, der lederen av den kinesiske OL-komiteen, Li Qui, skulle forestå tenning av ilden. I stedet ble det en annen ild som ble tent: frihetens ild. Symbolet med de olympiske leker som håndjern, traff Kinas lederskap midt i fleisen. Det som skulle vært en triumf, var i løpet av noen sekunder forvandlet til en PR-katastrofe. At vaktene raskt var på pletten understreket bare betydningen av handlingen. Nå vil demonstrasjoner forfølge den olympiske ild i tiden frem til OL. Selv OL-president måtte idag innrømme at «det som skjer i Tibet ikke er forenlig med den olympiske ånd». Demonstrantene fikk slått en revne i den perfekte fasaden, og den sprekken vil bare bli større, hvis undertrykkelsen i Tibet og omegn fortsetter.