Feature

khalid.hassan23.jpg

Khalid Hassan ble bare 23 år. Fire av dem hadde han arbeidet for at New York Times skulle kunne informere om hva som skjer i Irak. Hassan er den tredje hjelperen for utenlandske medier som er drept på to dager.

Utenlandske medier er blitt helt avhengige av innfødte hjelpere. De løper en høy risiko. Fredag var Hassans normale vei til jobb sperret. Det var under omveien at han ble skutt. Om det var med overlegg på grunn av hans arbeid er uvisst.

Hassan, who worked for the paper in Baghdad for four years, «was part of a large, sometimes unsung community of Iraqi news-gatherers, translators, and support staff, who take enormous risks every day to help us comprehend their country’s struggle and torment,» Times executive editor Bill Keller said. «Without them, Americans’ understanding of what is happening on the ground in Iraq would be much, much poorer.»

Iraqi New York Times journalist killed

Les også

-
-
-
-
-