Kommentar

dahab.jpg

I Teheran sto Ahmadinejad og spådde at Israel vil forsvinne. Dagen i forveien hadde Osama bin Laden oppfordret til angrep på den nye FN-styrken til Darfur. Så eksploderte bombene i Dahab, visstnok via fjernkontroll. Sjokket er like stort hver gang. 20-30 drepte høres brutalt sagt ikke så mange ut. Men flere av de 100 sårede har alvorlige skader. Dessuten vil mange flere ha vært i nærheten og fått hendelsen inn over seg. Det er ikke en opplevelse som så lett slipper taket.

Terrorangrepene mot vestlige mål skjer ikke så hyppig, men de kommer når vi er i ferd med å glemme dem.

På Gaza-stripen og Vestbredden fortsetter Hamas og Fatah sin maktkamp. Neste uke forfaller en ny lønnsutbetaling.

Det er når man ser alle disse hendelsene under ett at man får øye på et mønster som ikke er spesielt oppmuntrende.