Torsdag forsøkte Gaza-demonstranter å ta seg fram til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Oslo sentrum. PST var tilstede, og grep inn.

Hendelsen bekreftes av Eirik Veum, seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– PST kan bekrefte at det var en hendelse i nærheten av statsministeren torsdag. Personell fra PST og politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, sier Veum til NRK.

Ingen er pågrepet etter hendelsen, og Statsministerens kontor har ingen kommentarer, og henviser til PST.

– Det har vært flere lignende hendelser den siste tiden. Er dere bekymret?

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan vi vurderer sikkerhetssituasjonen rundt myndighetspersoner, men vi registrerer at det har vært flere hendelser, sier Veum.

Tidligere denne uken ble Støres tale til Aps landsstyre forsinket av Gaza-demonstranter. I mars ble FrP-leder Sylvi Listhaug forfulgt av en gjeng med Palestina-aktivister.

Overfor Dagbladet  bekrefter Veum at det torsdag også var en hendelse mellom utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og demonstranter.

– Jeg kan bekrefte at det var en hendelse med utenriksministeren. Den ble håndtert på samme vis som med statsministeren, sier PST-seniorrådgiveren.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.