Nytt

Det skjer mye i Midtøsten, regionen hvor alt var frosset langs klare frontlinjer i lang tid. Hariri jr. og den pro-nasjonale fronten har vunnet flertall i parlamentsvalget i Libanon, til tross for at Michel Aoun brøt ut og dannet allianser med pro-syriske grupper. Condi er på rundreise, og sjokkerte nok egypterne. Mener de virkelig det de sier?! I Iran slutter reformistene opp om Rafsanjani. Det blir spådd av edruelige folk at ultrakonservative Ahmadi-Nejad kan komme til å vinne neste fredag. Det sies at Khamenei slett ikke ville at Rafsanjani skulle prøve seg på en ny periode. Han er 70 år og har sittet to ganger før. Ahmadi-Nejad skal han derimot ha et nært forhold til.

Apropos frykten for et militarisert styre: Nasjonalforsamlingen majlis bevilget nylig 350 millioner dollar til et fond for baijsi, vigilante-militsen til presteskapet, som er selvstyrt, i likhet med Revolusjonsgarden. Ahmadi-Nejad har vært offiser i garden. Han er en av gutta, og jenter skal bare passe seg.

Interessante rapporter om hvordan kvinnens stilling blir det store stridstemaet når det gjelder modernisering av islam.