I går kveld meldte NRK Dagsrevyen som hovednyhet at «Israel hindret palestinere i å stemme». Imidlertid fremgikk det av reportasjen at dette ikke var tilfelle, og NRK viste nok en gang at en ikke lar fakta ødelegge en god historie, selv om ens egen reporter (i dette tilfellet Odd Karsten Tveit, som neppe kan kalles Israel-venn) er den som serverer fakta. IDF hadde ikke lette på restriksjonene rundt sjekkpunktene, men hadde heller ikke trappet opp kontrollen.(Nødvendigheten av kontroll også av mennesker på vei til stemmelokalet illlustreres forøvrig her.)

Den alltid leseverdige Jonathan Edelstein oppsummerer gårsdagens valg her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂