4.1: Hvor fort vi glemmer: I 1976 kostet jordskjelvet i Tangshan i Kina 250.000 liv. Men det var offisielt. Uavhengige eksperter tror det virkelige tallet var 655.000! Det skriver Financial Times i en informativ helside. Her står også om Indonesia: There is a danger that the bungling of relief efforts and widespread corruption, particularly in Aceh, could further alienate the central governments from local populations.
Munic Re anslår at skadeomfanget beløper seg til $14 milliarder, mot hele $132 milliarder etter jordskjelvet i Kobe i 1995, der bare 5.000 mennesker omkom.
Viktig tema idag: virkningen av å pøse så mye penger inn i lokale økonomier. Hjelpearbeider nevnte Tanzania: alle styrtet til for å bistå T. da det ble uavhengig. Det er i dag en av verdens mest korrupte regimer, hvilket sier ikke så lite. Tjenstemennene forlanger prosenter og smøring for bistand. Hvorfor finner verden seg i det? Tanzania har da ingen makt?