Idag passerte verdens befolkning åtte milliarder, bare tolv år etter å ha passert syv milliarder-grensen. Ifølge FNs prognoser kan verdens befolkning nå 8,5 milliarder i 2030, 9,7 i 2050 og 10,4 i 2100.

Ifølge World Population Prospectus 2022 var gjennomsnittlig fruktbarhet for verdens befolkning i 2021 2,3 barn pr. kvinne. Det er ned fra omtrent fem fødsler pr. kvinne i 1950. Den globale fruktbarheten forventes å falle til 2,1 fødsler pr. kvinne innen 2050.

Øst- og Sydøst-Asia med 2,3 milliarder mennesker (29 prosent av verdens befolkning) og Sentral- og Sør-Asia med 2,1 milliarder mennesker (26 prosent), er de to mest befolkede områdene. Kina og India står for majoriteten av befolkningen i disse to områdene med nesten 1,4 milliarder mennesker hver. I 2023 forventes India å passere Kina som verdens mest befolkede land.

Mer enn halvparten av den anslåtte befolkningsøkningen i verden frem til 2050, ventes å bli konsentrert i åtte land: Den demokratiske republikk Kongo, Egypt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filippinene og Tanzania.

 

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.