Av de to ungdommene som mandag møtte tiltalt for voldtekt av en mindreårig under 14 år,  erkjente 18-åringen delvis straffskyld for grov voldtekt da retten ble satt, skriver TV 2. 19-åringen nektet på sin side straffskyld.

De er tiltalt for å ha voldtatt en jente under 14 år utenfor Molde domkirke i fjor sommer. Opprinnelig ble fem gutter siktet, men politiet frafalt tiltale for de tre pga alder. Deres sak er henlagt.

Tiltalen beskriver hvordan en guttegjeng fikk jenta til å bli kraftig beruset, og at noen av dem deretter forgrep seg på henne. Ifølge tiltalen ble bilder og filmer av overgrepet delt med andre i etterkant. Det var tips om disse bildene som satte politiet på sporet av saken i slutten av juli i fjor.

Det strider mot rettsbevisstheten at ungdommer kan unngå straff fordi de er under den kriminelle lavalder. Dette er en av de grensene som ikke har vært rørt til tross for mange grove saker.

– Saken har vært ekstremt belastende for henne. Ikke bare det som skjedde, men i like stor grad deling i sosiale medium i ettertid, sier jentas bistandsadvokat, Curt Andre Leier, til NRK.

Saken skal behandles i Møre og Romsdal tingrett, og retten har satt av sju rettsdager til saken. (NTB)

Mens strafferammen for grov voldtekt av barn under 14 år har en øvre strafferamme på 21 års fengsel kan ikke mindreårige straffes med mer enn 15 års fengsel.

Molde: To innvandrer­gutter tiltalt for grov voldtekt av 13 år gammel jente

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.