En hittil ukjent rapport viser at i det området hvor det skjer mest kriminalitet i Norge, opplever ansatte og butikkeiere å bli spyttet på, truet med våpen og angrepet.

Det viser en hittil ukjent rapport fra nabopolitiet Grønland i Oslo, som VG har fått innsyn i.

Politiet omtaler funnene som «sterkt bekymringsverdig».

«Informasjon vi har fått til nå, tyder på at kriminelle aktører opererer i området i stor grad og kan begå kriminalitet uforstyrret», og «skaper frykt ved å oppsøke butikkinnehavere gjennom trusler og vold», skriver nabolagspolitiet etter å ha snakket med flere enn 40 ansatte og bedriftseiere i bydelen.

Assisterende leder ved enhet Sentrum i Oslo politidistrikt, Joakim Dyrdal, påpeker at det er trygt på Grønland, men sier også følgende:

– Kartleggingen gir så klare og gode indikasjoner på et omfang som gjør at vi opplever at vi er nødt til å sette inn tiltak. Og de kan ikke være kortsiktige. Vi ser at vi får til masse på bare et halvt år. Men idet vi trekker oss ut, er det tilbake dit vi var før vi startet.

Kvinnelig arkitekturstudent i Oslo sier sannheten om Olafiagangen på Grønland

Kriminelle som opererer på Grønland og Vaterlandsområdet er ifølge politiet «løst sammensatte nettverk uten sterke strukturer».

«Selv om mye kriminalitet oppdages, har omtrent alle vi snakket med valgt å ikke anmelde alvorlige hendelser», skriver politiet.

At saker ikke blir anmeldt, skyldes blant annet frykt for represalier fra kriminelle og lite tillit til politiet. Noen av dem politiet har snakket med, forklarer at det også skyldes at politiet har henlagt saker de har anmeldt tidligere.

Det sies ingenting om etnisitet på de kriminelle aktørene.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.