Bergen har i mange år hatt tilbakeholdne skjenkeregler som er strengere enn alkoholloven.

Nå går det Høyre-styrte byrådet langt i å liberalisere skjenkereglene, fordi et nytt forslag som byrådet presenterte tirsdag, fjerner flere sentrale punkter fra reglene i byen.

Nå blir det åpning for salg på høytidsdager og utesteder som ønsker og får lov til det kan holde kranene gående til klokken 03.

Det får Bergen KrF til å se rødt.

– Byrådets nye skjenkereglement er et sosialpolitisk makkverk, der sårbare grupper er totalt glemt, sier gruppeleder i KrF, Joel Ystebø, til NRK.

Marte Monstad, Frps helsebyråd, sier på sin side at de alkoholfrie sonene i byen har vært spesielle for Bergen.

– Det har gjort at man har en særbergensk regel der man har hatt skjenkeforbud i deler av sentrumsområdet. Nå blir det en rettferdig behandling av aktørene i byen, sier hun.

Men Joel Ystebø og KrF kaller de nye reglene for «fullstendig frislipp».

– Det var dette vi fryktet da byrådet gikk på med sin plattform: At dette skjenkereglementet fullstendig setter til side hensynet til sårbare grupper, og bare vektlegger næringsinteressene, sier han.

Næringsbyråd Reidar Digranes (Sp) avfeier kritikken.

– De endringene vi gjør nå er at vi stor grad gjør endringer så vi er i tråd med alkoholloven. Vi ønsker at Bergen er en by man flytter til og ikke fra. Vi ønsker at næringslivet skal få gode vilkår, avslutter han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.