Den britiske politisjefen Mark Rowley. Foto: Carl de Souza/Pool via AP, File

Politiets arbeid for å avverge vold mot kvinner og jenter i Storbritannia må bli bedre, sier en overvåkingsgruppe. Men man er vage på hvem de skal beskyttes mot.

Vold og overgrep mot kvinner og jenter er et økende problem i Storbritannia.

Den britiske politisjefen Mark Rowley har uttalt at problemet har en slikt omfang at det må behandles som en trussel mot nasjonal sikkerhet.

NTB-DPA melder om saken.

Mange har de såkalte groomingsakene friskt i minne, der et større antall til dels svært unge jenter ble misbrukt og utsatt for systematisk vold av innvandrere.

Document har ved flere anledninger omtalt dette svært kriminelle fenomenet.  Se også artikkel under.

Kommisjonen for likestilling og menneskerettigheter sier at det gjenstår mye arbeid før regjeringen kan innfri målene om trygghet for kvinner og jenter.

Uttalelsen kommer bare dager etter at den britiske politisjefen sa at kampen mot kvinnevold trenger finansiering på lik linje med kampen mot terrorisme og organisert kriminalitet.

Han våget imidlertid ikke være særlig spesifikk på hvilke grupper som i stor grad preger denne typen voldsutøvelse.

Tvert imot er dette noe han mener omfatter britiske menn i svært generelle vendinger:

Politisjef Mark Rowley sa tirsdag til det øverste tilsynsrådet for politisaker i London at det ute i samfunnet er flere hundre tusen britiske menn som er en trussel mot kvinner og jenter.

Les også: 

Ofrene fra sex-grooming er ødelagte for livet

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.