Aftenposten dokumenterer gjennom fredagens A-magasinet islams nye bidrag til forråelse og forsimpling av Norge: Vipps-ran.

Unge muslimer helt ned i barneskolesalder raner ungdom ved under trussel om vold å presse dem til å vippse penger til dem. Tenåringer med mobiltelefon har gjerne også installert Vipps-appen. En enslig ungdom blir på gaten plutselig omringet av muslimske jevnaldrende som truer den som går alene til å åpne telefonen og vippse penger til forbryterne. De som nekter, får juling eller trues så ettertrykkelig at de etterkommer Vipps-kravet.

Dette skjer på åpen gate i Oslo. Intetanende mennesker passerer forbi mens ranet pågår, og det er over i løpet av et par minutter. Det nytter ikke å si at en er blakk. Vipps-appen viser etter et par tastetrykk hvor mye mobileieren har på konto. Mobilen er blitt et ransvåpen.

De som ranes, tør ikke melde fra av reell frykt for represalier. Ranerne får offerets navn og telefonnummer. Hvis det snitches, som det heter når offeret varsler sine foresatte, står sterke karer klare til å fullbyrde trusselen om hevn.

Annethvert ran i Oslo fra juni i fjor til januar i år ble begått av ranere under 18 år, og mer enn halvparten av dem var under 15 år. Tyveri og ran gjennomført av barn mellom 10 og 14 år økte med 80 prosent fra 2022 til 2023. Vipps-ran skjer ikke bare i Oslo, men de fleste skjer der og i andre miljøer med høy andel muslimer.

Ungdom tør ikke gå alene om kvelden, og de tømmer gjerne bankkontoen ved midlertidig å overføre pengene til foreldrene før de går hjemmefra.

Hva gjør så myndighetene med dette forfallet og den islamske forsimplingen av bymiljøene? Politiet reagerer når overgrep blir anmeldt, men det skjer sjelden. En tenåringsmor sier til A-magasinet at «jeg vil ikke sende sønnen min i krigen».

Og politiet kan saktens klarlegge hendelsesforløpet og identifisere ranerne, men når misgjerningsutøverne er under den kriminelle lavalder på 15 år, skjer lite. Denne aldersgrensen kan saktens ha noe for seg i særlige tilfeller hvor vedkommende ellers har rent rulleblad. Men her dreier det seg om organisert kriminalitet, og da kan ikke utøverne vernes av en lovbestemmelse som er myntet på andre forhold.

Vårt syn er at hvis du er gammel nok til å begå en forbrytelse, bør du også være gammel nok til å sone straffen. Barnevern som reaksjonsmiddel er en vits for notoriske kjeltringer på 13 år med et synderegister som er lengre enn langt. Barn rekrutteres bevisst av voksne bandebakmenn fordi unge gangstere unngår straff.

Og i tillegg kommer myndighetenes berøringsangst når det gjelder kriminalitet som begås av muslimer. Politidirektør Benedicte Bjørnland og Oslos politimester Ida Øystese skvulper over av politisk korrekthet og benekter til og med at det er noen sammenheng mellom etnisitet og kriminalitet. Politisjefer som bevisst taler usant, burde vært etterforsket for grov uforstand i tjenesten, jf. straffelovens § 325.

Muhammedanere som innvandrer til Norge, kommer fra voldskulturelle land. De tar med seg den voldskulturen de er oppvokst i. Og deres etterkommere i Norge tar ikke skikken der de bor, men læres opp i opprinnelseslandets voldsbruk.

Nordmenn har etter islams invasjon måttet forsone seg med stadig flere drap, voldtekter, bilbranner, ran og hele registeret av kriminalitet.

Siste tilskudd til islams undergraving av norsk kultur er Vipps-ran – også kalt «ran med kvittering». Og myndighetene nøyer seg som vanlig med å se på.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.