– Jeg var til å begynne med så begeistret, jeg følte meg fri. Men efter tre uker omtrent, begynte jeg å føle meg fanget, jeg følte meg innesperret i en boks. Jeg lyttet til alle rundt meg om hvordan jeg skulle praktisere – og de kunne fortelle at det og det er forbudt, det er haram, mens det og det er halal, det er tillatt.

Som fersk frafallen er det fare for at den nesten like ferske konvertitten får lære litt mer om islam: Det er ifølge Koranen (4:89) dødsstraff for frafall:

– Hvis de vender seg bort, så grip dem og drep dem der dere finner dem, og ta ikke blant dem noen alliert eller hjelper.

Bratt læringskurve

Det sies at samme «influencer» har laget en ny video hvor hun sint benekter at hun er en frafallen, hvilket kan tyde på en bratt læringskurve.

– Muslimske rettslærde er enig om at frafalne må straffes, men de er uenig om hvilken straff de skal ha. Flertallet av både sunni- og sjiamuslimske skoler, er enig om at frafalne må henrettes, ifølge Yusuf al-Qaradawi, en av islams mest anerkjente og fremtredende skriftlærde.

Qaradawi har også sagt at hvis straffen for frafall ble fjernet ville islam ikke eksistert idag.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.