Forrige uke skrev Document om Islam Net som forkynner at det er forbudt å besøke mamma på julaften. De synes heller ikke det er greit å bære korset. Ex-muslimen og kristen konvertitt Emanuel Sarwar oppfordrer oss til å bruke godt synlige kors rundt halsen hele tiden og forteller hvorfor det er viktig.

Som nevnt i artikkelen driver Islam Net nettsiden IslamQA.no hvor vi finner svar på teologiske spørsmål om salafismen. Her lærer vi også at det er problematisk å bære korset siden det er symbol på kristendommen.

Lederen av Islam Net, Fahad Qureshi, har sagt at at integrering er nøkkelen til suksess i Norge og at det er viktig å respektere mangfoldet. Med det mener selvfølgelig Quereshi «mangfoldet» innen Islam. For Allah vet best!

Qureshi har ingen intensjoner om å respektere hverken kristendommen eller norske tradisjoner. Radikalisteringsleiren hans i Grorrudalen skal indoktrinere unge muslimer og etniske nordmenn i salafisme – en radikal retning innen islam som forlanger en bokstavelig tolkning av koranen og hadith.

Derfor er det en stor synd og både feire de vantros helligdager og å bære korset.

Spørsmålet på nettsiden IslamQA.no er følgende:

Blir en muslim som bruker et kors som anheng, ansett som ikke-troende, dersom personen insisterer på å bruke det selv etter at vedkommende har blitt forklart at det ikke er tillatt for en muslim?

Svaret gir oss ingen tvil om at muslimer må holde seg unna korset for de må ikke risikere å gjøre noe som er vantro. Emanuel er ikke enig og forteller oss hvorfor lenger nede på siden. Om korset sier Islam Net:

Personen må informere om konsekvensene av å bære korset siden det er et symbol på kristendommen. Videre bør vedkommende orienteres om at det å bære et kors er en indikasjon på å være fornøyd med og ha tilhørighet til de kristne og deres tro. Hvis man insisterer på handlingen basert på at man er fornøyd med deres tro eller at man opphøyer symbolet, er det ingen tvil om at man blir regnet som en ikke-troende.

Hvis man derimot bruker det uten at man opphøyer det eller er fornøyd med dets religiøse implikasjoner, er de lærde uenige om det kun er forbudt eller om det også inkluderer kufr.[ Kufr betyr å skjule sannheten bevisst, og den som gjør det er Kafir – vantro]

Uansett hva tilfellet er så er det ingen tvil om at man som muslim må holde seg unna det og ikke kan risikere å gjøre noe som er vantro. Et kors blir brukt som et symbol på å anerkjenne den usanne læren om korsfestelsen av Isa (Jesus) (fred være med ham). Allah, Den Lovpriste og Opphøyde, tilbakeviser den antatte korsfestelsen av Isa (Jesus) i Hans storartede Bok (oversettelse av betydningen): «De drepte ham ikke, eller korsfestet ham, men det virket slik for dem.» [Koranen 4:157]

Allah, Den Lovpriste og Opphøyde, sier også (oversettelse av betydningen): «Og hvis noen blant dere tar dem som awliya (ens nærmeste allierte og ledsagere), er han sannelig en av dem. Sannelig, Allah veileder ikke de menneskene som er dhalimoon (polyteister, syndere og urettferdige).» [Koranen 5:51] Når ordet «dhalimoon» nevnes i Koranen uten spesifisering, betegnes det som ash-shirkul-akbar (den store formen for å assosiere andre med Allah i tilbedelse).

Måtte Allah gi oss suksess! Måtte fred og velsignelser være over vår profet Muhammed, hans familie og hans følgesvenner!

Denne fatwaen er basert på The Permanent Committee for Scholarly Research and Ifta sin fatwa: The ruling on a Muslim who wears a cross and when this leads to disbelief.

Ex-muslimen og kristen konvertitt Emanuel Sarwar som tidligere fortalte oss at han er skuffet over at muslimene i Norge ikke deltar med oss andre i julefeiringen, forteller at han har fått bekreftet av dem at de hater det kristne korset:

Det er slik at muslimene hater det kristne korset fordi Koranen deres benekter korsfestelsen av Jesus i Koranen kapittel 4 vers 157.

Det er samme verset som Islam Net viser til og hvorfor det er problematisk å bære korset. Men det er ikke bare problematisk for muslimer.

Emanuel kjenner til kristne barn og unge i Oslo som må gjemme korsene sine rundt halsen for å avverge å bli mobbet av sine muslimske medelever på skolene. Derfor oppfordrer han at alle kristne i Norge bruker godt synlige kors rundt halsen deres hele tiden.

Selv vil han gå med et stort kors rundt halsen som skal være godt synlig og han anmoder sine kristne venner og bekjente om å gjøre det samme fremover.

Tusen hjertelig takk til Emanuel. Kanskje noen av oss er heldige og vil finne et kors under juletreet i år siden vi feirer Jesu fødsel. Selv for de som ikke er troende er korset et vakkert symbol for alt som Norge er bygd på.

Troende eller ikke, vi burde alle bære det med stolthet for vårt land er alt vi har.

Les også:

Islam Net: – Det er ikke tillatt for konvertitter å besøke mamma på julaften – Document

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.