Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein på den israelske ambassaden i Oslo. Foto: Emilie Holtet / NTB

Israels ambassadør til Norge sier statsminister Jonas Gahr Støres fordømmelse av krigføringen mot Hamas bygger på falsk informasjon.

Israels ambassadør Avraham Nir-Feldklein er temmelig oppgitt over Norges reaksjoner på krigen mellom Israel og Hamas.

Han har vært ambassadør i Norge siden i fjor.

I et intervju med ABC Nyheter lørdag mener ambassadøren at Støre bygger sin fordømmelse av brudd på humanitærretten på falsk informasjon.

NTB melder om saken.

Han sier at Israels reaksjon etter angrepet fra Hamas 7. oktober handler om å ødelegge Hamas både militært og regjeringsmessig.

Han forklarer at det ikke er mulig for Israel å gå tilbake til slik det var før, da Hamas styrte Gaza. Terrorangrepet mot Israel den 7. oktober har endret bildet, og Israel vil ha en varig endring.

Ambassadøren understreker at dette handler om å få fjernet Hamas, ikke palestinerne:

– Vi kan ikke fortsette å ha Hamas som nabo, sier han.

Videre spør han:

– Hvorfor vil du at vi skal bo ved siden av disse monstrene?

Ifølge ambassadøren mangler det noe på virkelighetsforståelsen hos en del mennesker som befinner seg langt unna det som nå skjer i hans hjemland:

– Jeg tror ikke dere forstår realiteten i Midtøsten. Vi handler ikke ut fra hevn, og dette er ikke en krig mellom Palestina og Israel, sier ambassadøren.

Han sier videre at Israel ikke har noen intensjon om å bli værende i Gaza, og at i det øyeblikket Hamas legger ned sine våpen, vil krigen være over.

Israel har fått mange vestlige lands ledere mot seg de seneste dagene, basert på flommen av bilder Hamas (oftest omtalt som «palestinske myndigheter») formidler til ukritiske medier.

Åpenbar propaganda fra en av verdens verste terrorgrupper blir sett på som fakta, og legges til grunn for hvordan politiske ledere som blant annet Norges statsminister uttaler seg om saken.

Les også: 

Israels FN-ambassadør: – Antonio Guterres lider av moralsk råte

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Flere gode bøker:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.