Utbombede bygninger i Tel Aviv, Israel. Foto: AP Photo/Oded Balilty

Reisearrangør Plussreiser i Ålesund jobber nå for fullt med å hente hjem 113 personer fra Israel, skriver NRK. Situasjonen er kaotisk.

Ifølge daglig leder Aud Kindervåg Halsne er det høysesong for turer til Israel. Et større antall nordmenn befinner seg i Israel, på ferie eller av andre grunner.

De har nå havnet midt i det krigskaoset som er oppstått etter det brutale islamistiske angrepet på Israel.

Mange har måttet tilbringe natten i bomberom, mens eksplosjoner fra raketter og bomber drønner omkring dem.

NTB melder om saken.

Selskapet Plussreiser har grupper med reisende i Natanya, Tel Aviv og Jerusalem.

Det er spesielt gruppen i Tel Aviv som har fått merke krigen nært på kroppen, og har måttet tilbringe deler av natt til søndag i bomberom, skriver NRK.

Reiselederne rapporter ifølge kanalen at flere er redde og vil hjem. Israel er ikke et sted man ønsker å oppholde seg for øyeblikket.

Det kan være problematisk å arrangere en slik hjemreise tidligere enn planlagt, i en situasjon der det råder krigstilstander. Det er mange som nå vil forlate Israel så fort som mulig, og det er krevende å finne ledige plasser på fly til et antall på over 100 reisende.

Det antas at det meste av reiser fra Norge til Israel i nær fremtid vil bli berørt av dette, men det er ikke bekreftet fra noen reisearrangører enda.

Hamas iverksatte lørdag et omfattende angrep mot Israel, både med bombardement og med direkte angrep fra tungt bevæpnede terrorister som har trengt seg inn i landet en rekke steder.

Det er store antall døde, sårede, kidnappede israelske borgere og betydelige materielle ødeleggelser.

Angrepet fordømmes av de fleste siviliserte nasjoner i verden, men hylles av enkelte muslimske land og av diverse muslimske grupperinger rundt omkring.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.