Under det konservative flamske partiet Vlaams Belangs protest mot at et hotell i byen Ypres i Flandern gjøres om til asylmottak møtte også en tyve år gammel hjemløs kvinne opp på barrikadene sammen med partiets parlaments- og provinsrådsmedlemmer. 

– Livet kan ikke fortsette sånn

Kvinnen forteller at hun synes det er urettferdig at fremmede får den hjelpen de ikke kan gi henne: 

– Jeg søkte en rekke instanser om hjelp, men havnet på venteliste overalt. Jeg er en tyve år gammel jente og føler meg fullstendig overlatt til meg selv. Livet kan ikke fortsette på denne måten.

– Migranter blir prioritert 

Den hjemløse kvinnen forteller at hun en stund har kjempet for å komme seg ut av fattigdommen, men for henne virker det som om migranter blir prioritert foran henne:

– Mens jeg forsøker å komme ut av en ond sirkel av fattigdom, kommer nyheten om det nye asylmottaket i min by. Det føles meget urettferdig.

Vlaams Belang organiserte protesten i den lille byen Ypres der 90 asylsøkere skal bo på et hotell. 

– I dette landet har vi allerede et svært omfattende og sjenerøst system for mottak av migranter. Problemet er ikke at det er for få asylmottak, men at det er for mange asylsøkere.

– Vlaams Belang motsetter seg spredningen av asylmottak som vi opplever under den nuværende regjeringen. Det er uakseptabelt å pumpe millioner på millioner av euro inn i massemigrasjon og utvikle ferie- og hotellfasiliteter for asylsøkere, forklarte parlamentsmedlem Wouter Vermeersch fra Vlaams Belang.

Det har lenge pågått diskusjoner i flere land om hvorvidt asylsøkere prioriteres foran lokalbefolkningen. Bilder fra England av uteliggere i samme gate som de har fylt hoteller opp med migranter, opprører befolkningen.

Fin vekst i den britiske uteligger­befolkningen

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.