NTB

Politiet måtte ty til spikermatte for å stanse en bilist som ble målt til 240 kilometer i timen på E6 nord for Oslo. I baksetet satt det to mindreårige barn.

Politiet forteller at de ble oppmerksom på bilen klokken 00.41 da farten ble målt til 240 kilometer i timen i nordgående retning ved Dal i Eidsvoll. Hastigheten ble målt av en politipatrulje som kjørte bak den raske tyskproduserte bilen. Patruljen forsøkte å stanse bilen, men den stakk av.

– Men kort etter snudde bilen og kjørte sørover. Der hadde vi en patrulje som la ut en spikermatte og fikk stanset bilen ved Mogreina. Dette skjedde bare fire-fem minutter etter at bilen først ble observert, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB natt til søndag.

Ikke pågrepet

Det viste seg at det var fire personer i bilen. To voksne foran og to mindreårige barn i baksetet. Ifølge politiet har bilføreren en familiær relasjon til barna.

– Men det dreier seg ikke om foreldrene, understreker operasjonslederen.

Bilføreren, en mann i 20-årene, er nå uten førerkort. Han er anmeldt både for råkjøringen og for å ikke ha stanset for politiet. Han ble ikke pågrepet, men må stå til rette for dette senere, forteller Aas.

– Vi ser særdeles alvorlig på dette. Det er også svært skjerpende at det var barn i bilen, sier Aas til Romerikes Blad.

Kappkjøring

Til NTB forteller Aas at de også har tatt to andre bilførere i svært høye hastigheter i samme område natt til søndag.

– Det har vært mye aggressiv kjøring på Romerike i natt. Det har vært et biltreff der oppe. Street meet er det noen som kaller det. Vi har fått flere meldinger om både kappkjøring og høye hastigheter. Bare i løpet av en times tid stanset vi en 18-åring som kjørte i 170, og en annen 18-åring som ble målt til 179 kilometer i timen. Og så kom den på 240 rett etter.

Han understreker at de ikke vet om det er noen sammenheng mellom råkjøringen og biltreffet.

– Men det er jo påfallende at alle blir tatt på et lite område, og at de ikke er fra nærområdet, avslutter operasjonslederen.

Rettspraksis viser at folk som dømmes for å kjøre i mer enn 200 kilometer i timen kan regne med ubetinget fengsel i flere måneder og mange år uten førerkort.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.