Antall japanere synker i akselererende tempo mens antall utenlandske innbyggere i den annen ende stiger i akselererende tempo og når nye høyder, viser offisielle data publisert onsdag.

Faller over hele landet

Det japanske samfunn eldes over hele landet og det er utenlandske statsborgere som kompenserer for den krympende befolkningen.

Befolkningen har falt hvert år siden toppen i 2008 og årsaken er at fødselsraten ikke holder tritt med dødsraten.

14 år på rad

Antallet japanske statsborgere falt for 14. år på rad med rundt 800.000 mennesker til 122,42 millioner pr. 1. januar 2023 – og det er første gang at det er fall i alle landets 47 administrative områder, skriver Reuters.

Samtidig var antall utenlandske statsborgere som bor i Japan rekordhøye 2,99 millioner – en økning på 10,7 prosent fra året før – og de er tettest konsentrert i hovedstaden Tokyo hvor de utgjør 4,2 prosent av befolkningen. 

Økningen på 10,7 prosent er den største siden departementet begynte å registrere slike data.

Du kan også lese at islam er raskest voksende religion i Japan:

Antall muslimer er økt fra 110.000 i 2010 til 330.000 i 2020. Økningen skyldes i hovedsak tilstrømningen av arbeidere fra muslimske land, men så mange som 50.000 japanere skal ha konvertert til islam de siste ti årene.

Islam er raskest voksende religion i Japan

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.