I Japan er islam den raskest voksende religionen. Antall muslimer er økt fra 110.000 i 2010 til 330.000 i 2020. Økningen skyldes i hovedsak tilstrømningen av utenlandske arbeidere og studenter fra muslimske land som Bangladesh, Indonesia og Pakistan, men ifølge en studie skal så mange som 50.000 japanere ha konvertert til islam de siste ti årene.

110 moskeer

Japan har nu 110 moskeer. Ti av dem ligger i Tokyo. 

– Moskeene er et symbol på kulturell utveksling mellom Japan og den islamske verden, og fremmer gjensidig forståelse og respekt, skriver det pakistanske nettstedet YellowTimes.

Det gjøres mye for å fremme japanernes forståelse av islam og muslimer. De fleste moskeene tar imot og organiserer egne arrangementer for japanere.

– Gjensidig forståelse og global harmoni

– Den muslimske befolkningens raske vekst er frukten av Japans imøtekommende holdning til mangfold og multikultur. 

– Fremveksten av islam har også ført til en økning i islamsk turisme. Muslimvennlige reisebyråer imøtekommer behovet for halal-sertifiserte restauranter og hoteller, bønnerom og annet, noe som gjør Japan attraktivt for muslimer fra hele verden. 

– Islams vekst gir en unik mulighet for kulturell utveksling, gjensidig forståelse og global harmoni, skriver Yellow Times.

Shinto, buddhisme – og kristendom

De dominerende religionene i Japan er shinto og buddhisme. Begge har rundt 70 prosents oppslutning på grunn av at mange japanere praktiserer både shinto og buddhisme – noe som kan synes fremmed sett fra en monoteistisk kultur.

Kristendommen ble bragt til Japan i 1549 av portugiserne og er landets tredje største religion med en oppslutning på halvannen prosent, ifølge CIA World Factbook.

Høyt spenningsnivå

Ellers i Asia er det høyt spenningsnivå der buddhisme og islam deler plass. Buddhister frykter at muslimene skal oversvømme dem demografisk. De frykter også at deres land skal islamiseres slik tilfellet er i mange deler av Sentral-Asia. 

Xinjiang, Afghanistan, Bangladesh og Pakistan var alle majoritetsbuddhistiske samfunn før islams ankomst i syvende til ellevte århundre. 

– Kom som en syndeflod

Da muslimene erobret den buddhistiske byen Khotan i Xinjiang i 1006 e.Kr., skrev en dikter: 

– Vi kom ned over dem som en syndeflod/Vi gikk ut i byene deres/Vi rev ned avgudstemplene/Vi smadret Buddhas hode. 

Muslimer utgjør rundt 24 prosent av verdens befolkning og vil i 2050 ha vokst til 28–30 prosent.

 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.