Ifølge Muhammeds lære er alt i verden forutbestemt av et spøkelse som heter Allah, og slik det går med islam i Kina, må man konkludere med at spøkelset må ha sett seg lei av Muhammeds sprell. De kinesiske kommunistene har bestemt seg for å løse det muslimske problemet «fra bunnen av» (for å sitere en kjent dansk politiker), og det ser ikke ut til at de lokale muslimene kan gjøre noe med det. I Kina gjør de som myndighetene befaler.

Mange har hørt om de muslimske uigurene i Xinjiang-provinsen, som har fått føle kommunistenes kjærlighet i årevis, og mange av dem har blitt plassert i konsentrasjonsleirer. Men uigurene er faktisk ikke Kinas største muslimske folkegruppe. Det er huiene som Sky News’ Asia-korrespondent Helen-Ann Smith har besøkt for å finne ut hvordan de blir behandlet.

Ikke bra, hvis du abonnerer på Muhameds ideologi. De kinesiske kommunistene ønsker å «avislamisere» Kina. Derfor har myndighetene stengt hundrevis av moskeer og fjernet de karakteristiske kuplene og minaretene fra andre.

Med Xi Jinping-regimets beslutning om å «sinisere» islam (og religioner som buddhisme og kristendom) gjør regimet hva det kan for å eliminere den muhammedanske kulturen.

Barn får ikke lov til å lære arabisk, og hvis du er under 18 år, er det absolutt forbudt å oppholde seg i en moské. En koranskole i byen Linxia, som en gang ble kalt Kinas Mekka, hadde en gang over 600 elever. Nå er det bare 60.

I Ningxia-provinsen, som på papiret skulle være et autonomt muslimsk område, har over 1000 moskeer blitt stengt eller revet.

Det er en viss ironi i denne situasjonen, for mens verdens muhammedanere og deres hvite venner klager over Israels forsvarskrig mot Allahs trofaste krigere i Gaza, er de tause som graven hvis noen peker på skjebnen til deres trosfeller i Kina. Det er ikke bra for helsen å legge seg ut med den kommunistiske supermakten, og vi skal neppe forvente at den norske regjeringen vil anerkjenne Kinas muslimske områder som nye stater.

Det interessante spørsmålet i fremtiden blir om vestlige land – eller noen av dem – vil ty til kinesiske metoder før de blir fullstendig overkjørt av Allahs menn og må gjøre som de vil.

For øyeblikket ser det ikke ut til at politikerne har mot eller lyst til å forsvare urbefolkningene, og slik vil det trolig fortsette til den dagen de blir tvangsflyttet og stilt for retten.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.