Rasende demonstranter angriper Sveriges ambassade i Bagdad, Irak.  Foto: AP Photo/Hadi Mizban

Irak raser mot Sverige etter koranbrenningene. Nå kommer svenske venstreside-politikere med en løsning: Gi mer bistand til irakerne, så kanskje de slutter å være så sinte.

I kjølvannet av koranbrenningene i Sverige, har det kommet en flom av sinte reaksjoner fra Irak. Vanlige irakere demonstrerer i gatene, mens myndighetene innfører handelssanksjoner mot Sverige. (Se sak under)

I Sverige tar de fleste dette med stor ro og likegladhet, de praktiske konsekvensene av det irakiske sinnet er små og i praksis uvesentlige. Den geografiske avstanden er stor, knapt noen svensker ferierer i landet, og handelen er ubetydelig.

Men enkelte svenske venstreside-politikere reagerer med en viss bestyrtelse, og griper raskt etter det middelet de er vant til å benytte for å skape ro blant utilfredse og høyrøstede arabere:

Mer penger.

Fria Tider melder om saken:

Irak avbryter sina diplomatiska förbindelser med Sverige och förbjuder alla affärer med alla svenska företag ska förbjudas i Irak. Den svenska ambassaden har stormats och förstörts.

Nu vill vänsterprofiler att det svenska biståndet till landet ska höjas, skriver avisen.

Det er enkelte sosialdemokrater som står i spissen for dette forslaget:

En av dem som kommer med kravet på höjt bistånd är den tidigare S-toppen Veronica Palm.

Hon skriver på Twitter att de senaste händelserna understryker behovet av att «stärka demokrati och stabilitet i Irak» med svenska bidragspengar

 

Hun får støtte av en kollega på sosialistisk side:

 

Den svenske bistanden til Irak var på ca.  300 millioner svenske kroner i 2022. Dette vil disse sosialistene altså øke, i håp om at det skal få gemyttene til å roe seg, og at irakerne igjen skal bli vennlig innstilt overfor Sverige og svenskene.

Sverigedemokraterna vil gjøre det motsatte: Stanse all bistand til Irak 

SD-toppen Richard Jomshof vil i stedet at bistanden til Irak avsluttes helt. Der ser man ingen grunn til å belønne den adferden som nå utspilles blant irakere.

«Många har redan krävt att Sverige ska dra in det svenska biståndet till Irak med omedelbar verkan. Jag kan inte göra annat än att hålla med. Vi kan väl börja där», skriver han på Twitter.

 

Les også:

Koranbråket: Irak forbyr all handel med svenske selskaper

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.