Stigende temperaturer gjør det stadig vanskeligere å nå de globale helsemålene.

Om man skal tro Verdens helseorganisasjon (WHO), så er det en risiko for mer enn ni millioner klimarelaterte dødsfall hvert år innen utgangen av århundret, skriver Bloomberg.

«Alle helseaspekter påvirkes av klimaendringer – fra ren luft, vann og jord til matsystemer og levebrød», sa WHO i sin årlige rapport om verdens helsestatistikk som ble offentliggjort fredag.

«Ytterligere forsinkelser i håndteringen av klimaendringene vil øke helserisikoen, undergrave flere tiår med forbedringer i global helse og være i strid med våre kollektive forpliktelser», heter det i rapporten.

Til tross for at de historisk sett har bidratt minst til de globale utslippene, er det afrikanske land, fattige nasjoner og små utviklingsøystater som står overfor de største helsekonsekvensene av klimaendringene, sier WHO.

Endrede temperatur- og regnmønstre truer også med å spre mygg-, flått- og gnagerbårne sykdommer som allerede dreper mer enn 700 000 mennesker hvert år, til nye regioner, ifølge WHO.

«Mens noen regioner står overfor alvorlig tørke og andre sliter med flom og konflikter, legger sykdomsutbrudd – inkludert Marburg-viruset, kolera og polio – press på ofte begrensede ressurser, helsepersonell og infrastruktur», avsluttes det fra helseorganisasjonen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.