Manchester Citys store stjerne Erling Braut Haaland (22) er for annet år på rad plukket ut på Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) verdenslag for 2022.

Dette melder NTB, og jeg har selvsagt sett utdelingen live på tv.

Haaland spilte  i tyske Borussia Dortmund før han skiftet til Premier League-giganten Manchester City i fjor sommer.

Der har jærbuen herjet både i ligaen og i Mesterligaen og scoret 27 mål for de lyseblå før jul. Totalt ble det ni mål for landslaget.

Det har hjulpet til at han igjen ble stemt fram på verdenslaget for 2022. Laget ble presentert på FIFAs «The Best»-kåring, som ble avholdt i Frankrikes hovedstad Paris mandag kveld.

– Det sier alt om hva han har oppnådd. Uten trofeer, men bare målene han har scoret, rett og slett. Et utrolig gjennomsnitt, og det er helt vanvittig det han har levert, sa TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø-Møller.

Haaland har scoret 27 seriemål på kun 24 kamper, dette til tross for sviktende form, og mange kamper gjenstår før Premier League-sesongen er over. Men Haaland er på et helt eget nivå.

Lagkamerater i angrepsrekka er Lionel Messi, Kylian Mbappé og Karim Benzema. Ikke så verst for en gutt fra Bryne.

Norge kan fortsatt produsere verdensenere. Dette gir håp i en nokså mørk hverdag.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.