Det tyske økonomidepartementet i Berlin. Foto: Ansgar Koreng / CC BY 4.0 / Wikimedia Commons.

To høytstående tjeneste­personer i Tysklands økonomi­departement mistenkes for spionasje for Russland og etter­forskes av den tyske innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz etter at andre personer i regjerings­apparatet fant oppførselen deres mistenkelig.

Det avslører Die Zeit, som ikke har lyktes i å få noen kommentar fra departementet.

De to mistenkte arbeider med sensitive spørsmål som vedrører den tyske regjeringens energipolitikk, og under behandling av saker om gasslagring og generell energisikkerhet hadde de inntatt påfallende prorussiske standpunkter, ikke minst når det gjaldt gassrørledningen Nord Stream 2, der de inntok en helt annen linje enn statsrådens.

I henhold til Die Zeits kilder har Verfassungs­schutz, som tilsynelatende ble koblet inn av departementet selv, oppdaget at de to tjenestepersonene har «emosjonell nærhet» til Russland, og at den ene av dem har hatt studieopphold i Russland.

Ifølge opplysninger Bild har innhentet, er det ikke fremkommet tilstrekkelig bevismateriale til å innlede sak mot de to mistenkte.

I fravær av harde beviser kan det bli et åpent spørsmål om standpunktene i prorussisk retning ble inntatt helt spontant, eller om russisk påvirkning har ansporet tjenestepersonenes aktiviteter i departementet.

Den samarbeidsvillige holdningen en rekke tyske politikere har vist overfor Russland de senere årene, reiser uunngåelig den samme problemstillingen.

 

Russland gav kjempe­beløp til falsk klima­stiftelse i Tyskland

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.