Kategori: Notert

Beklagelse til Gunnar Tjomlid

I forbindelse med en artikkel om pedofili skrevet av undertegnede, ble det sitert fra en bloggpost skrevet av Trude Helen Hole. I dette bloggintervjuet ble det sitert fra en bloggpost, tidligere publisert av Nettavisen, hvor Gunnar Tjomlid ble anklaget for å bagatellisere voldtekt av barn.

Les mer»

Rapper fra Canada latterliggjør woke, topper Spotify og YouTube

Fake Woke er avspilt over 5 millioner ganger på YouTube. Her tar MacDonald blant annet et oppgjør med Eminem, som han mener har blitt for soft med årene

Les mer»

Naboene tapte Utøya-søksmålet

Utøya-naboene tapte rettssaken om oppføringen av et minnested for de drepte i terroren på Utøya for snart ti år siden. Ringerike tingrett har ikke gitt naboenes belastninger avgjørende vekt.

Les mer»

Australsk journalist fengslet i Kina

Kinesiske myndigheter har varslet Australia om at den kinesiskfødte australske journalisten Cheng Lei, som forsvant i fjor høst, formelt er pågrepet for å ha delt statshemmeligheter.

Les mer»

UDI innvilget nesten 19.500 statsborgerskap i fjor

Nesten 19.500 utlendinger fikk norsk statsborgerskap i 2020, 6.300 flere enn året før. De aller fleste kommer fra Afrika eller Asia. 3000 somaliere og 2700 eritreere fikk statsborgerskap i fjor.

Les mer»

Cannabismangel på Jamaica

– Det er en kulturell skam, sier Triston Thompson, lederen for cannabisselskapet Tacaya, en av de store aktørene i det gryende lovlige markedet for stoffet.

Les mer»

Merkel og Macron forsvarer EUs vaksinestrategi

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron sier de fortsatt har tro på EUs vaksinestrategi.

Det har kommet kritikk mot tempoet i vaksineringen i flere europeiske land. EU har fått kritikk for å være en flaskehals i vaksinasjonskampanjen.

Les mer»

Indonesia forbyr krav om religiøse hodeplagg i skolene

Andreas Harsona fra Human Rights Watch beskriver utviklingen som positiv, i et land hvor religiøs diskriminering er utbredt.

Les mer»

Kina anklager britene for fordommer etter at kinesisk TV-kanal mistet lisens

Forholdet mellom Kina og Storbritannia forverres etter at britene har gitt den kinesiske TV-kanalen CGTN sendeforbud.

Les mer»

Hytteeierne vant sak mot staten – slipper karantene etter Sverige-besøk

Hytteeierne som saksøkte staten for å slippe karanteneplikten etter å ha besøkt hytta i Sverige, har vunnet fram i retten.

Les mer»