Kategori: Notert

Voldsomt gjengslagsmål i Göteborg

Litt etter klokken 21.00 fredag kveld fikk politiet varsler om bråk i Göteborg. Opp mot 30 personer skal ha vært involvert. Flere av de involverte beskrives som tone­angivende i kriminelle nettverk i Göteborg.

Les mer»

Kong Harald kan havne i en skvis: Mållaget vil at kongen skal tale på nynorsk

Mållaget mener kongen bør begynne å holde taler på nynorsk. Riksmålsforbundet mener ingen bør pålegges å snakke et språk som ikke er deres. Dette kan føre kong Harald inn i en hissig språkstrid. 

Les mer»

Grusomt blodbad: Krigen i Syria har kostet over 350.000 menneskeliv

Krigen i Syria har kostet minst 350.209 mennesker livet. Men det reelle tallet er høyere, fastslår FN i sin første rapport på sju år om antall ofre i krigen.

Les mer»

Én knivstukket utenfor kjøpesenter i Elverum – leter etter gjerningsperson

Politiet har rykket ut på melding om en voldshendelse utenfor Amfi Elverum. En person er knivstukket, og politiet leter etter gjerningspersonen.

Les mer»

Hundretusener deltok i klimaprotester i Tyskland

Greta Thunberg sto i spissen for store klimademonstrasjoner i Tyskland fredag. Over 600.000 mennesker deltok, ifølge arrangørene.

Les mer»

FN: Nesten 800 døde mens de prøvde å nå Kanariøyene

De første åtte månedene i år døde 785 migranter i forsøket på å nå Kanariøyene. Det er over det dobbelte sammenlignet med samme periode i 2020.

Les mer»

Ni arrestert for terrorplanlegging i Nederland

Antiterrorpolitiet i Nederland har pågrepet ni menn i Eindhoven. De arresterte skal ha trent på et terrorangrep.

Les mer»

Person død etter knivstikking i Asker

En person er død etter det som trolig er en knivstikking i Asker. Politiet jakter på en gjerningsperson som ble sett løpende fra åstedet.

Politiet mottok melding om hendelsen, som skjedde i Hurumveien i Asker, klokken 12.34 fredag ettermiddag.

Les mer»

Taliban: Vil gjenoppta praksis med henrettelser og amputasjoner

Taliban vil gjenoppta islamske straffer i form av henrettelser og kapping av hender – men kanskje ikke offentlig, sier en av grunnleggerne av bevegelsen.

Les mer»

Kolbotn-saken: Avdød siktet for drap på kona

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i sin bolig på Kolbotn sør for Oslo. Nå har politiet siktet mannen for drap på kona.

– Dette er en svært spesiell sak, som er tragisk og vond for alle involverte, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Les mer»