Kategori: Bøker

Litteratur mot vår tids jødehat: Anne Franks dagbok

Når fascismen vender tilbake kommer den for­kledd som anti­fascisme. Den sympati jødene nød godt av efter annen verdens­krig, er fortrengt av den nye «anti»-fascismen som tåler så inderlig godt den urett som rammer verdens jøder. Overalt i Europa for­følges og endog drepes jøder, i vårt eget land slipper jøde­hatere fra akademias og medisinens verden til i stats­sponsede medier og Anne Franks dagbok er blitt «kontroversiell». Det er med andre ord gode grunner til et gjensyn med dagboken.

Les mer»

Bokanmeldelse: «Klima­kunnskaps­krisen» av Geir Hasnes

Geir Hasnes har siden minst 2017 vært svært aktiv i debatten om klimaendringer. Nå har han gitt ut en bok med tittelen «Klima­kunnskaps­krisen», som både er svært lesverdig og lærerik.

Les mer»

Et etterlengtet forsvar mot dumheten

Den destruktive utviklingen på alle samfunns­områder skyldes massiv kollektiv dumhet. I essayet «Dumhetens anatomi» av den pseudonyme forfatteren Olavus Norvegicus, som Document nå gir ut, behandles fenomenet med makeløs skarp­sindighet. Vår redning fra de «dumsmartes» teknokrati består i å revitalisere den åndelige dimensjonen ved kulturen, som et essensielt marxistisk verdensbilde nesten har eliminert.

Les mer»

Thomas Sowell om problemet med «sosial rettferdighet»

Intellektuelle som forventer utfallslikhet og «sosial rettferdighet» behandler mennesker som om de er rene sjakkbrikker. Dette mener den amerikanske sosialteoretikeren og økonomen Thomas Sowell.

Les mer»

Alf R. Jacobsens «Tredje verdenskrig ved Nordkapp», nå starter boksalget!

De som tror at den tidligere «fredsnasjonen» Norge kan holde seg utenfor en global katastrofe, tar feil. Det er i farvannet nord og øst for Nordkapp at det første store slaget med kjernefysiske våpen vil stå.

Kjøp den siste boken av Alf. R. Jacobsen!

Les mer»

Et nytt blikk på «De helliges leir»

Jean Raspails roman «De helliges leir» (utgitt av Document) avslører den perverse logikken og nihilismen av skyld som får Vesten til å ønske sin egen ødeleggelse velkommen, skriver Nathan Pinkoski.

Les mer»

Bestseller fra dag én: Tamara Lichs bok om Freedom Convoy

Tamara Lich er selve personifi­seringen av Free­dom Convoy – truck­førerne som protesterte mot Justin Trudeaus tvangs­tiltak mot sitt eget folk under covid-ned­stengningene. Hennes best­seller om hvordan myndig­heter, politi og media prøvde å splitte og de­humanisere oss alle, bør være en vekker for de samme myndig­hetene.

Les mer»

Psykoterapi for en gal verden: «Totalitarismens psykologi» av Mattias Desmet

En unntakstilstand har grepet Vesten, som opplever store omveltninger ved håndteringen av skremmende ting som virus, klimaendringer, massemigrasjon og krig. Tilstanden er totalitær, fastslår Mattias Desmet i «Totalitarismens psykologi» – som Document nå utgir. Desmet setter ord på det som skjer og får brikkene til å falle på plass.

Les mer»

Kvantefysikk kan forandre alt vi tenker om datamaskiner

Har du noen gang lurt på hvordan en usynlighetskappe ville fungere, hvordan man kan gjøre Mars beboelig for mennesker, hvordan man lager et kraftfelt, eller om vi lever i en Matrix-lignende simulering? Ønsker du at vi skaper mulighet for teleportering? Da er kanskje Michio Kaku din mann.

Les mer»

Ny bok fra Document: «Hvor er det blitt av kunstens sanselige skjønnhet?» av Paul Grøtvedt

Paul Grøtvedts nye bok, som Document Forlag nå utgir, er et modig og ærlig kampskrift for den fysiske, skjønne og sanselige kunsten – skrevet med språklig snert, humor og innsikt. Kunsten er havnet i et tomrom og mangler estetisk kraft, men forfatteren ser fremover.

Les mer»