Kategori: Bøker

Ny bok fra Document: «Kultur­kamp i klasse­rommet» av Susanne Wiesinger

Da Susanne Wiesingers muslimske elever begynte å hylle islamistiske terrorister, klarte ikke lenger den mangeårige læreren ved en innvandrer­dominert skole i Wien å tie om de massive problemene. Den rystende historien om hvordan islam preger skolen istedenfor at skolen gjør muslimske elever til samfunns­borgere, vakte stor oppsikt da den utkom i Østerrike. Nå utgir Document dette unike vitnesbyrdet på norsk.

Les mer»

«Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin – nå også som e-bok

Flere lesere har etterlyst Steven E. Koonins bok «Usikker vitenskap – hva klima­forskningen sier og ikke sier, og hvorfor det er viktig» som e-bok. Nå er den her!

Les mer»

Ny bok fra Document: «Usikker vitenskap» av Steven Koonin

Vitenskapen hevder at verden er i klimakrise, men det er ikke sant, påviser fysikeren Steven Koonin, en av USAs mest betrodde vitenskapsmenn, i boken «Usikker vitenskap», som Document nå utgir. Leseren vil aldri mer bli redd for klima­endringer eller stole på klima­prognoser, men derimot bli livredd for klima­politikken.

Les mer»

– I globalismens konkursbo representerer Viktor Orbán et håp

Ungarns statsminister Viktor Orbán har opplevet en ekstraordinær politisk suksess i hjemlandet og har en oppslutning som øvrige europeiske politikere bare kan misunne ham. – Han viser Europa alternativer til å oppgi sin nasjonale suverenitet og bøye seg for Brussel.

Les mer»

Oppdatert refleksjon over Hans Skjervheims filosofi

Det overgripende perspektivet med å vekke filosofen Hans Skjervheim til live igjen er å få et kritisk blikk på mange av dagens trusler mot den frie tenkningen, demokratiforståelsen, den ustyrlige teknologien og ikke minst den sannhetssøkende diskursen.

Les mer»

Amazon bannlyser islamkritisk bok av Ibn Warraq

Den multinasjonale amerikanske IT-kolossen Amazon har trukket den islam­kritiske forfatteren Ibn Warraqs bok «The Islam in Islamic Terrorism» fra sine elektroniske bokhandler, kunngjør Warraqs utgiver.

Les mer»

Paris’ avgåtte politi­mester: – Våre barn og barne­barn står foran en mørk fremtid

Opptøyene og overfallene på Stade de France er sammen med det generelle sammen­bruddet i sikkerheten, bare en forsmak på de langt større sosiale om­veltninger som er på vei i Frankrike. – De sosiale krampe­trekningene vil være intense og ødeleggende … En dag vil det bli nødvendig å samle tropper foran Élysée, sier Paris’ nylig avgåtte politi­mester Didier Lallement.

Les mer»

Til alle våre VIP- og Premiumabonnenter: Her kommer det bøker!

Det er blitt flere hundre av dere som har sett fordelen av å kjøpe VIP- og Premium-medlemskap i Document. For her kommer det supre bokutgivelser fra Document Forlag på kjøpet! Til uken sender vi dere våre rykende ferske bøker av Kent Andersen og Kjell Skartveit. I Document kan vi skryte av å ha egne eminente forfattere i stallen som også skriver innsiktsfulle artikler for nettavisen vår.

Les mer»

Document utgir «Et varslet energisjokk» av Kent Andersen

Priseksplosjonen på strøm har skapt økt fattigdom og problemer for næringslivet. Hvordan var dette mulig i Norge, som er selvforsynt med vannkraft? Bak energisjokket ligger en historie om grov samfunns­kriminalitet med mange skyldige, og den har pågått over lang tid. I sin nye bok «Et varslet energisjokk – og den grønne pengemølla bak» forklarer Kent Andersen hva som skjedde. Kjøp boken i dag!

Les mer»

Kjell Skartveit med ny bok!

Documents faste kommentator Kjell Skartveit har nettopp utgitt sin femte bok, «Kristen tro og politisk tenkning – om hva som truer demokratiet i vår tid». Boken vil bli presentert på et Document-lesermøte i Stavanger 1. juni, men du kan kjøpe den allerede nå!

Les mer»