Kategori: Bøker

– Det er galskap å importere islam inn i det 21. århundre

Er det hatprat om man hevder at det er galskap å importere islam til det 21. århundre? Hvis avsenderen hadde vært Hege Storhaug, ville et tydelig «JA!» runget fra både venstre- og høyresiden i vårt politiske landskap. Men hva om avsenderen er en overlevende fra Charlie Hebdo-massakren?

Les mer»

Ny bok fra Document:
«Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye

Har Europa en fremtid? spør Carl Schiøtz Wibye i en ny bok på Document. Med diplomatisk erfaring fra Polen, Serbia og Nord-Makedonia analyserer han dagens kriser fra en østeuropeisk synsvinkel. EU må som de østeuropeiske landene innse at fremmed­kulturell masse­innvandring og politisk korrekthet gjør Europa svakt, mener forfatteren.

Les mer»

– Fanatikerne ødela Sveriges el-forsyning

Det er krise i Sveriges kraftforsyning. «Krisen er resultatet av en politikk styrt av inkompetanse, ønsketenkning og fanatisme!», sier professor Jan Blomgren, som har skrevet bok om Sveriges elforsyning.

Les mer»

En ny migrasjonskrise er i emning – Asle Toje gir oss lærdommene av den forrige

En ny migrasjonskrise truer Europa. Kan vi unngå et nytt 2015? Asle Tojes Europa-trilogi gir oss refleksjonene vi trenger for å lære av forrige krise. Les et utdrag her, og kjøp trilogien hos Document!

Les mer»

Ein ny adel og eit nytt presteskap

Fleire meiner vi er på veg attende til eit slags føydalsamfunn med mindre av ytringsfridom, jamn velstand og folkestyre. Rikdommen blir samla på færre hender og går i arv. Dette skaper eit lukka aristokrati som kjøper makt. Som i mellomalderen finst eit «presteskap»; no av kulturarbeidarar, akademikarar, mediefolk og venstrekristne.

Les mer»

Document utgir «Islams forfalne hus» av Ruud Koopmans

Muslimske land preges av krig, terror, ufrihet og fattigdom. Samtidig skaper innvandringen av muslimer til Vesten konflikter, segregasjon og integrerings­vansker. Begge deler skyldes islam, konkluderer den nederlandske sosiologen Ruud Koopmans i «Islams forfalne hus». Boken, som har stor politisk sprengkraft, utgis nå på norsk av Document. Kjøp den i dag!

Les mer»

Cynical Theories: En reise gjennom identitetspolitikkens sinnssyke virkelighet

Identitetspolitikken får samfunnet til å råtne på rot. Liberalismen, forstått som individuelle rettigheter og universelle sannheter, er kun «hvite privilegier», vitenskapen er kun en konstruert form for makt. Vi ser konturene av et akademia som fornekter muligheten for å tilnærme seg sannheter.

Les mer»

Sulten, maten og måltidet forenes i noe høyere hos Tore Stubberud

Tore Stubberuds roman «Berikelsen» (2020) kretser om elementer som mat, reiselyst og intellektuell utvikling, men temaene gir rammen for en klassisk europeisk idé: Søken etter det gode i alle former, der eros forenes med guddommelig kjærlighet. Forfatterens nærhet til europeisk tradisjon gjennom lang tid gir hans romankunst ny indre kraft.

Les mer»

Stortinget får Kent Andersens bok «Klima Antiklimaks» i julegave av anonym giver

En anonym norsk investor har bestemt seg for å gi Kent Andersens suksessbok «Klima Antiklimaks» i julegave til alle de 169 representantene på Stortinget. Onsdag dro en glad og beæret forfatter til boklageret for å ordne med leveringen.

Les mer»

Svenskene gir ut ny barnebibel med «genusperspektiv»

For første gang på 25 år slippes nå en ny barnebibel ut i nabolandet Sverige. I «Barnets bästa bibel» fokuserer man blant annet tidsriktig på mangfold og genus­perspektiver.

Les mer»