Hvis Putin ønsket å sende en beskjed til Nato-toppmøtet denne uken, har han utpekt et særdeles lite velvalgt mål. Det finnes knapt mål som gir dårligere PR enn barnesykehus. Bildene fra Kyiv er redselsfulle.

Hvis Putin ønsket at Nato ikke skulle gi Ukraina noe løfte om medlemskap, kan resultatet bli det stikk motsatte.

Storbritannias utenriksminister David Lammy kaller angrepet mot sykehuset for «et rystende angrep mot ukrainske sivile».

– Storbritannias støtte til Ukraina er urokkelig. De som er ansvarlige for denne ulovlige krigen, må holdes ansvarlig, sier Lammy.

Også Frankrike reagerer kraftig og kaller angrepet «barbarisk».

– Disse barbariske angrepene, som bevisst retter seg direkte mot et barnesykehus, kan legges til på listen over krigsforbrytelser som Russland må svare for, heter det i en uttalelse fra fransk UD. (NTB)

In this photo released by Ukrainian State Emergency Service, people and rescuers work at the site of Okhmatdyt children’s hospital hit by Russian missiles, in Kyiv, Ukraine, Monday, July 8, 2024. Russian missiles have killed several people and struck a children’s hospital in the Ukrainian capital, Kyiv, authorities say. (Ukrainian State Emergency Service via AP)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.