Etter sentralstyremøtet i Norgesdemokratene mandag, valgte nestleder Ellinor-Therese Birkeland å trekke seg. Det snakkes om at en hel fløy har skallet av som står i opposisjon til partileder Geir Ugland Jacobsen og hans krets.

Det skal være organisasjonskulturen som striden står om. Ellinor-Therese Birkeland utfordret Ugland Jacobsen som partileder under landsmøtet. Avstemningen foregikk med håndsopprekning. Birkeland vant over Øyvind Eikrem som nestleder. Men i ettertid har Eikrem kommet inn i arbeidsutvalget og blitt utnevnt til politisk talsmann, i stedet for Birkeland, ifølge kilder Document har snakket med.

Ledelsen i Norgesdemokratenes ungdom skal ha meldt seg ut og fått beskjed om at de ville blitt ekskludert uansett.

Ellinor Birkeland er gjest i Document radio kl 0900.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.