NTB

En polsk soldat døde torsdag etter at han ble knivstukket av en migrant gjennom grensegjerdet mellom Polen og Belarus. Polen skjerper nå tonen mot naboen.

Torsdag kveld varslet Polens utenriksdepartement at de hadde kalt inn Belarus’ chargé d’affaires, ambassadørens stedfortreder ved landets ambassade i Warszawa. Han mottok en formell, skriftlig protest der Polen krevde at Belarus straks stanser «provokasjoner» ved landenes felles grense.

Soldaten ble knivstukket 28. mai av en migrant som strakte seg gjennom gjerdet fra belarusisk side. Han var da livstruende såret og ble fraktet til sykehus i byen Hajnowka. Torsdag ble soldaten sendt videre til et militærsykehus i Warszawa, der han døde torsdag ettermiddag.

Situasjonen langs denne grensa har lenge vært preget av spenning og uro. Tusenvis av migranter fra Midtøsten, Asia og Afrika forsøker å komme seg gjennom gjerdet og slippe inn i EU. Grensegjerdet ble satt opp av Polen i 2022 og landet anklager Russland og Belarus for å organisere og bistå migrantene i et forsøk på å destabilisere Europa.

– Mer enn 90 prosent av de som krysser Polens grense ulovlig, har russiske visum, sa Polens statsminister Donald Tusk i en uttalelse torsdag.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.