Dagens Nyheter har i en serie dokumentert hvordan svensk politi infiltreres av organiserte kriminelle. De planter kvinner på politihøgskolen for å lære politiets metoder innenfra og siden kunne lekke når de er i jobb.

To kvinner er avslørt, men det var først etter at de var utlært.

En kvinna planterades på Polishögskolan av gängkriminella. En annan student hade en kärleksrelation med gängledaren Ismail Abdo, ”Jordgubben”. Detta enligt polisen.

Kvinnorna tvingades sluta av säkerhetsskäl, kan DN avslöja. Då hade de redan utbildats i polisens arbetsmetoder.

Det er et nivå på infiltrasjonen av det svenske samfunnet som Danmark og Norge burde være klar over.

Infiltrasjon betyr også en personlig trussel mot de som jobber i politiet.

DN kan avsløre at 27 studenter ved politihøgskolen har måttet slutte i løpet av bare fire år.

De sies opp med henvisning til «rikets sikkerhet». Ikke en gang studentene det gjelder får vite hva som er den konkrete grunnen. Men DN har avdekket to tilfeller der man tror hensikten var infiltrasjon.

En kvinne med bakgrunn fra æreskultur ble tatt opp og klarte alle prøvene. Men rett før den avsluttende eksamen ble hun fratatt sikkerhetsklareringen. Da kan man ikke være politi. Kvinnen mente seg diskriminert, men klagen førte ikke frem.

En annen kvinne var student ved politihøgskolen, men hadde holdt skjult at hun var kjæreste med en av Sveriges mest kjente kriminelle, Ismail Abdo som var del av ledelsen i Foxtrotnettverket.

Da det ble oppdaget måtte hun slutte.

 

 

https://www.dn.se/sverige/pluggade-till-polis-hade-karleksrelation-med-jordgubben/

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.