Efter at antall biltyverier i Greater Toronto Area har skutt i været, har politiet satt seg ned for å tenke nytt. De er kommet frem til at det beste er om innbyggerne legger bilnøklene klar i en pose utenfor hjemmet. Slik unngår de konfrontasjoner med biltyver som ikke alltid er mors beste barn.

Nytenkningen vekker oppmerksomhet

– For å unngå å bli angrepet i hjemmet ditt bør du legge bilnøklene ved inngangsdøren. De bryter seg inn i hjemmet ditt for å stjele bilen din; de vil ikke ha noe annet. Mange av dem vi arresterer bærer våpen og det er ikke leketøy, det er ekte våpen og de er ladet, forteller politiet i Toronto.

Denne bisarre oppfordringen fra lovens voktere har fått enorm oppmerksomhet på nettet.

Biltyveri i vinden

Ifølge Toronto City News økte antall biltyverier i Toronto med nesten 25 prosent i 2023 fra 2022. Antall innbrudd knyttet til biltyverier økte i samme periode med hele 400 prosent.

Det er dette politiet i Toronto ønsker å gjøre noe med. De anbefaler god belysning i oppkjørsler, overvåkningskameraer og alarmer i tillegg til at du altså legger bilnøklene klar for tyvene.

Lettet lokalbefolkning

Det var politibetjent Marco Ricciardi som i sin visdom beroliget Torontos lokalbefolkning under en lokal sikkerhetskonferanse: 

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.