Stillbilde fra video som viser flere kraftige eksplosjoner i det aktuelle farvannet. Fra det ukrainske forsvaret. 

Et fartøy fra den russiske svartehavsflåten skal være skadd av sjødroner utenfor kysten av den okkuperte Krim-halvøya. Kilder oppgir at fartøyet er sunket.

Den russiske svartehavsflåten forsetter å ta smertefulle tap, forårsaket av ukrainske sjødroner.

Ifølge den ukrainske etterretningstjenesten ble skipet truffet akter og på høyre og venstre side. Ifølge dem skal det ha vært en besetning på rundt 80 om bord. Hvordan det har gått med mannskapet, sies det ikke noe om.

NTB-Reuters-TT melder om saken.

– Treff og omfattende skade, sier kilden til nyhetsbyrået Reuters.

Det russiske forsvarsdepartementet har ikke kommet med noen offisiell uttalelse om saken.

Såkalte sjødroner er fjernstyrte småbåter av varierende størrelse som lastes med sprengstoff og brukes som flytende bomber.

Ifølge den ukrainske avisen Ukrainska Pravda er det snakk om Sergej Kotov, et 94 meter langt patruljefartøy.

– Den russiske svartehavsflåten er et symbol på okkupasjon. Den kan ikke være på den ukrainske Krim-halvøya, sier Andrij Jermak, stabssjef ved Ukrainas presidentkontor.

Statlige medier i Russland omtaler ikke saken, men nevner en stans i trafikken på Kertsjbroen på det aktuelle tidspunktet.

Russiske krigskommentarer bekrefter imidlertid angrepet i sosiale medier, og det antydes at skipet er tapt eller sunket.

– Etter at skaden var gjort, forsøkte mannskapet å iverksette tiltak for å redde skipet, men det ga ikke resultater, skriver en av dem, ifølge nyhetsbyrået TT.

Ukraina har gjentatte ganger rammet Russlands svartehavsflåte siden invasjonen 24. februar for to år siden. Blant annet senket de flaggskipet «Moskva» i april 2022.

For et par uker siden ble det store russiske landgangsfartøyet «Tsezar Kunikov» senket utenfor kysten av Krim-halvøya.

Samtidig har mediene de seneste uker rapportert om et større antall nedskutte russiske fly, blant annet skal det være snakk om to overvåkningsfly fly av den meget avanserte typen A-50.

Samlet har Russland hatt et betydelig tap av kostbart militært utstyr i den senere tid.

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.