Motorrommet til et russisk tankskip ved Krim fikk ødeleggelser da det ble truffet av sjødroner natt til lørdag, bekrefter russiske myndigheter.

På morgenen bekrefter russiske sjøfartsmyndigheter at det sivile tankskipet Sig fikk et hull i motorrommet på styrbord side, nær vannlinjen. Foreløpig tyder det på at årsaken er angrep med sjødrone, melder det føderale organet for sjøfart.

Myndighetene hevder ingen ble skadd i angrepet. Redningstjenesten i landet bekreftet natt til lørdag at taubåter ble sendt til oljetankeren for å bistå.

– De skal finne ut om skipet må taues eller ikke. Det ligger for anker nå. Motorrommet ble skadd, men ikke for ille, sa en talsperson for redningstjenesten til det statlige nyhetsbyrået Tass.

Det ble hørt flere eksplosjoner i nærheten av Kertsjbroen på Krim natt til lørdag. En talsmann for okkupasjonsmyndighetene på Krim avviser at det har vært noen eksplosjoner i nærheten av broen.

Ukraina har foreløpig ikke kommentert nattas hendelser. Det er andre natt på rad at sjødroner blir brukt i området, og trafikken i Kertsjstredet er stanset flere ganger.

Kilder i ukrainsk etterretning hevdet til Reuters fredag at det russiske marinefartøyet Olenegorskij Gornjak ble påført alvorlige skader i et angrep samme natt. Kildene delte også en video som skal vise angrepet sett fra dronen, men Russland har hevdet at de avverget det.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.