Sevastopol skal ha blitt utsatt for et massivt droneangrep. Russiske tjenestemenn hevder at Storbritannia bidro til angrepet fra Ukraina.

Det russiske forsvarsdepartementet mener at britiske spesialister ledet planleggingen av droneangrepet. Påstandene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Et skip i havna i Sevastopol skal ha blitt skadet i angrepet, og det skal også ha ført til mindre skader på infrastrukturen, hevder russerne.

Russland hevdet først at de hadde avverget droneangrepene, men videoer delt i sosiale medier skal vise store flammer i havna. Den russiske svartehavsflåten har hjemmehavn der. Krim-halvøya ble annektert av Russland i 2014.

– Omfattende angrep
– Skip fra svartehavsflåten stanset flere UAV-er (ubemannede luftfartøyer) og fjernstyrte overflatekjøretøyer i Sevastopol-bukten. Dette er det mest omfattende angrepet siden Ukraina-krigen startet, skriver guvernør Mikhail Razvozjajev på Telegram lørdag ettermiddag.

Ifølge guvernøren skal angrepene ha startet litt før klokken fem natt til lørdag og pågått i flere timer.

Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter at en sjøminesveiper i Svartehavsflåten fikk mindre skader.

– Angrep skip knyttet til kornavtalen
Samtidig hevder de at skip i havna som ble angrepet jobbet med å frakte korn etter kornavtalen som ble inngått mellom Russland og FN og Ukraina og FN.

Det har vært flere angrep i og rundt Krim de siste månedene. Krim-brua ble skadet ved en eksplosjon tidlig i oktober, tre mennesker døde i angrepet. I juli ble Svartehavsflåten angrepet av droner.

Russland hevder også at Storbritannia sto bak sabotasjen av Nord Stream i slutten av september, men de presenterer ingen bevis på anklagene.

– Ifølge de tilgjengelige opplysningene deltok en enhet fra den britiske flåten i planleggingen og utførelsen av et terrorangrep i Østersjøen den 26. september i år ved å sprenge gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2, heter det fra det russiske forsvarsdepartementet.

Det britiske forsvarsdepartementet har ikke villet kommentere anklagen.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.